28
Joi, Mar
19 New Articles

Categorii Articole

Grid List

CAA - Protejați contoarele împotriva înghețului!

Visit Turda

Înscrieri la baschet!

Dave-Wedding Studio

Alin Pop Photography

Înscrieri la BOX

box turda bordi

Video CAA

ȘI ALTELE

Grid List

Anchetă
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Procedura de ocupare a postului de manager a Spitalului din Câmpia Turzii a „pus pe jar” clasa politică din Câmpia Turzii. Pe la colțuri se fac acuzații la adresa puterii din Consiliul local, reprezentată de binomul PNL-UDMR, că ar dori să-și impună în funcția respectivă pe unul din oamenii lor. „Tot orașul știe pentru cine s-a pregătit postul”, ne-a declarat una dintre sursele noastre avizate pe care o ținem, deocamdată, în anonimat. Cum anonimă lăsăm și persoana celui care ar urma să ocupe postul. Tot deocamdată. Războiul dintre putere  și opoziție se duce și prin acuze adese de fiecare parte celeilalte. Astfel, dacă aleșii PSD și ceilalți consilieri acuză faptul că puterea trage sforile pentru cineva, la fel și cei de la putere, acuză opoziția de interese legate de postul de manager la spital. Au apărut povești cu Rotary iar administratorul public al municipiului Câmpia Turzii, Petre Pop, aflat în concediu de paternitate, s-a înscris la concursul pentru ocuparea postului de manager al spitalului. Cunoscută fiind adversitatea dintre acesta din urmă și primarul Dorin Lojigan, nu este exclus ca înscrierea lui Pop în concurs să fi fost un motiv în plus pentru primar să anuleze concursul. Citiți mai jos o poveste cu sforării politice și intervenția prefectului.

 

Cert este că prefectul județului Cluj a intervenit în acest proces, acuzând aspecte de nelegalitate în Hotărârea Consiliului local Câmpia Turzii. Prefectul Județului Cluj a solicitat Municipiului Câmpia Turzii, prin adresa cu nr. 14283 din 2017  să revoce HCL nr. 141 din 17 august 2017, privind aprobarea Regulamentului de desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de manager persoană fizică la nivelul Spitalului Municipal „Dr. Cornel Ignat” Câmpia Turzii.

Primarul municipiului Câmpia Turzii nu a informat Consiliul local despre primirea solicitării prefectului, deși în data de 15 septembrie 2017 s-a desfășurat o ședință de plen a acestui for. Pe site-ul spitalului din localitate a fost publicată, însă, o Hotărâre a Consiliului de Administrație de la Spitalul Municipal „Dr. Cornel Ignat” Câmpia Turzii, întrunit de urgență la data de 14 septembrie 2017 referitoare la acest subiect. Hotărârea nr. 359 al CA de la spital, spune că „Văzând adresa nr. 25457/13 septembrie 2017 formulată de Primăria Municipiului Câmpia Turzii prin care solicită anularea concursului organizat pentru ocuparea funcției de manager persoană fizică la nivelul Spitalului Municipal „Dr. Cornel Igna” Câmpia Turzii, urmare adresei nr. 14283/2017 formulată de Instituția Prefectului Cluj prin care se declanșează  procedura prealabilă de revocare a HCL nr. 141/2017 de aprobare a Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de manager persoană fizică la nivelul Spitalului Municipal „Dr. Cornel Igna” Câmpia Turzii hotărăște: Art. 1 Se aprobă anularea concursului organizat pentru ocuparea funcției de manager persoană fizică la nivelul Spitalului Municipal „Dr. Cornel Igna” Câmpia Turzii”. Documentul este semnat de președintele Consiliului de Administrație de la spital, nimeni altul decât consilierul local PNL Adrian Antal.

Contactat telefonic, primarul Dorin Lojigan confirmă faptul că a solicitat Consiliului de Administrație de la spital anularea concursului pentru postul de manager, până la clarificarea situației referitoare la HCL nr. 141 din 17 august 2017. Edilul spune că va aduce la cunoștința Consiliului local solicitarea prefectului de anulare a respectivei hotărâri, urmând ca aleșii locali să fie de acord sau nu cu solicitarea prefectului clujean. Dacă plenul Consiliului local Câmpia Turzii va aproba solicitarea venită de la Instituția Prefectului Județului Cluj, HCL 141 va fi revocată de forul care a emis-o. În caz contrar, prefectul poate continua procedura de revocare a HCL nr. 141 printr-o cerere adresată instanței de contencios administrativ, moment în care prevederile respectivei hotărâri sunt suspendate de drept. Acesta este raționamentul care a dus la decizia primarului, însușită imediat de Consiliul de Administrație al Spitalului municipal Câmpia Turzii de a anula concursul.

Întrucât în 28 septembrie expiră mandatul de manager interimar dat de primarul Lojigan medicului Tiberiu Vedean, cu data de 29 septembrie trebuie numit un al director interimar, care poate fi același Vedean sau altcineva. Iar interimatul de la conducerea spitalului din Câmpia Turzii va continua până când instanța de contencios va lua o hotărâre definitivă și irevocabilă referitor la solicitarea prefectului.

Consilierul local PMP, Adrian Mischian, este cel care, la momentul adoptării HCL 141/2017 a susținut că ceva nu este în regulă în conținutul acesteia. Prin cerințele stabilite în cadrul HCL 141 se făcea, practic, imposibilă participarea la concurs a vreunui cadru medical din Spitalul Municipal Câmpia Turzii sau altor cadre medicale, în afara directorilor unor instituții sanitare. Vă invit să citim împreună un extras punctual din procesul verbal al ședinței Consiliului local Câmpia Turzii din data de 17 august 2017, pentru a vedea poziția aleșilor:

Până când primarul Dorin Lojigan va prezenta adresa Instituției Prefectului Județului Cluj cu nr. 14283 din 2017, nu știm neregulile invocate de reprezentantul guvernului în teritoriu. Putem însă, să facem o comparație foarte la îndemână, între cerințele din anunțul concursului pentru ocuparea postului de manager la spitalul din Turda și, respectiv, cel de la spitalul din Câmpia Turzii. Găsim o serie de diferențe interesante. Primarul Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, ne-a declarat că este sigur că Municipiul Câmpia Turzii va câștiga un eventual proces în instanță, întrucât „normele de aplicare spun foarte clar: regulamentul poate fi modificat sau completat. Dacă ei susțin că există ilegalități, o să vedem ce spune instanța”, l-am citat pe primarul Lojigan. Altfel spus, în opinia edilului, cerințele pentru candidați pot fi modificate după bunul plac al celor car stabilesc regulamentul de desfășurare a concursului.

Trebuie spus din capul locului că anunțul de concurs publicat pe pagina de internet a Spitalului Municipal Câmpia Turzii a fost dat în conformitate cu HCL 141/2017, spre deosebire de cel de la Spitalul Municipal Turda, dat „în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Sănătății nr. 1520/2016 privind aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de manager persoană fizică din spitalele publice din rețeaua proprie a Ministerului Sănătății”. Deosebirile continuă, vă lăsăm să le descoperiți singuri. Mai subliniem doar că, de la documentele cerute candidaților la postul de manager al Spitalului Municipal Câmpia Turzii a fost scoasă declarația pe propria răspundere privind necolaborarea cu Securitatea înainte de anul 1989. La Turda nu a fost scoasă.

 

Anunț concurs manager Spital Câmpia Turzii

Anunț concurs manager Spital Turda

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh