25
Joi, Apr
2 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Liderii municipiului Câmpia Turzii au decis că trebuie să întoarcă amabilitatea primarului maghiar din Kisber, oraș înfrățit cu municipiul Câmpia Turzii, care a fost prezent  la Festivalul Peștelui, organizat în premieră de administrația condusă de primarul Dorin Lojigan. Maghiarii au invitat municipiul Câmpia Turzii să trimită o delegație care să sărbătorească, alături de cei din orașul înfrățit, Zilele Orașului Kisber, organizate în perioada 27-29 iulie 2018.

Primarul liberal Dorin Lojigan le-a spus consilierilor locali, referitor la acest subiect: „Am reușit să reluăm legăturile cu Kisber, la Festivalul Peștelui, primarul orașului Kisber a fost prezent la noi, împreună cu doi consilieri, acum își organizează Zilele Orașului și ne-au trimis o invitație pentru patru persoane. Ca urmare, cred că se impune ca unul dintre cei patru să fie conducătorul auto, și alți trei”.

Colegul său de partid, Ioan Varodi a opinat, la rândul său: „Având în vedere faptul că domnul primar al orașului Kisber ne-a onorat cu prezența, și, așa cum ați remarcat și dvs. mai devreme, se impune ca cel puțin o persoană să fie vorbitoare de limba maghiară, vin în fața dvs. cu următoarele propuneri:

  • Primarul Dorin Nicolae Lojigan - conducătorul delegației;
  • Csalai Erno - șofer;
  • Vitus Ioan (consilier local UDMR);
  • Crihălmeanu Călin (consilier local PNL)”, a propus Varodi.

Și așa a rămas, fiecare membru al delegației fiind votat de cei 18 consilieri locali prezenți.

În Hotărârea Consiliului Local se precizează: cheltuielile privind deplasarea se vor deconta    conform prevederilor locale.

Conform legii, așa cum este stipulat și în HCL nr. 140 din iulie 2018, consilierii locali care fac parte din delegație și efectuează deplasarea la Kisber sunt obligați să prezinte la prima ședință ordinară a Consiliului local, în 30 de zile de la încheierea misiunii, în caz contrar urmând să suporte cheltuielile deplasării.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh