29
Vi, Mar
19 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

      Festivalul Internațional de Teatru se adresează tuturor, așadar, vor fi și spectacole în limba maghiară.

      “The woman sitting on the 42th seat”, o poveste tipica zilelor noastre, este vorba despre societatea care dorește să-și eticheteze membrii și pe cei care doresc să obțină aceste etichete prin orice mijloace. Fii frumos, fii bun, inteligent, puternic, fericit, fără greșeli și de succes. Cum poate o tânără în vârsta de douăzeci de ani să răspundă acestor cerințe în zilele noastre? Ce fel de dorințe, sentimente, convingeri o conduc, de unde începe și unde ajunge ea la sfârșit? Și noi, ce observăm despre toate astea? Monodrama pune o mulțime de întrebări, este tulburatoare și provocatoare în același timp. Vă invităm în 10 septembrie ora 17.00, la fosta fabrică de bere, să aflați răspunsuri la aceste întrebări.     Luni, 11 septembrie, continuăm în aceeași tonalitate, de la ora 18.00 în sala mare a teatrului, cu spectacolul „Sweet charity”. Povestea unei fete care nu își dorește nimic altceva decât să fie iubită. În comparație cu aceasta, o vom găsi în lacul parcului central, în dulapul unui celebru actor de film, blocata într-un lift cu cineva care suferă de tulburare de panică, pe vârful unui copac și multe alte locuri. Ea nu știe exact ce dorește și unde merge, și nu are răspunsuri la întrebări așa că spune doar: C’est la vie! Numele ei înseamnă „cu bună-credință”. Ea poate să danseze și să cânte minunat. Este foarte ușor să o iubești. dar de ce este atât de greu pentru ea să găsească pe cineva pe care să iubească? Școala de Teatru din Bekescsaba încearcă să găsească răspunsul.

     Marți, 12 septembrie ora 18.00, vă invităm la „Reacting Cernobyl” un spectacol prezentat de Varoterem Projekt Cluj, la fosta fabrică de bere. Spectcaolul vorbește despe banalități. E ușor să aluneci în banalități, în special în banalitățile unor lucruri grozave (…) Mintea poate absorbi un anumit grad de oroare înainte de a se închide pentru a se proteja. Bazându-ne pe o astfel de logică, atunci când amenințarea ne depășește imaginația, concluzionăm că pericolul pur și simplu nu e real. (…)Vremea secretelor s-a terminat. Cernobîlul a schimbat asta. (…) Ție ți-e totuna dacă te iubesc o săptămână, două sau toată viața?

      Avem trei spectacole în limba maghiară cu invitați de peste hotare care nu trebuiesc ratate. Vă puteți procura bilete de la agenția teatrului și online pe www.tomtix.ro.

      Festivalul este organizat de Teatrul Aureliu Manea Turda, sub egida Primăriei Turda și a Consiliului Local Turda. Partenerii principali sunt Salina Turda și Compania de Apă Arieș. Festivalul este cofinanțat de UNITER și Consiliu Județean Cluj. Parteneri media principali: Radio România Actualități Cluj.

 

 

 

 

 

Biroul de presă

Teatrul Aureliu Manea Turda

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh