20
Sam, Apr
20 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

După un festival de 10 zile, urmează debutul stagiunii 2017-2018 la Teatrul Aureliu Manea Turda. Și nu poate fi oricum, ci cu o premieră, o super comedie muzicală pregatită special pentru publicul turdean.

      „Indrăgostiții din Ancona” este o producție a Teatrului Aureliu Manea, regizată de Andrei Mihalache. Acesta, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale” - regie teatru, clasa prof. univ. Mihai Dimiu. Dintre spectacolele de teatru regizate amintim: “Un bărbat şi mai multe femei”; “Transmitem în direct” şi “ Un suflet romantic” de T. Popescu; “Cinci romane de amor” de Th. Mazilu; “Steaua fără nume” de M. Sebastian; “Motanul încălţat” de C. Cubleţean, și multe altele. A debutat ca și regizor artistic la Turda în anii 1981-1985, și iată că provocările l-au adus din nou aici.

        In piesa „Indrăgostiții din Ancona”, acţiunea se petrece în orăşelul italian Ancona, într-o veche piaţetă, unde apropierea dintre case şi vulcanicul sânge latin fac imposibile păstrarea secretelor. Cel mai important om din oraş este bogătaşul Tomao Nicomaco, un Don Juan văduv, aflat la ultima tinereţe. El are o fată, Lucia, bâlbâită şi mioapă pe care doreşte să o mărite cu Giovanni, proprietarul unei cafenele din apropiere. În vecinătatea lor mai locuieşte şi Agnese, patroana unui motel, fosta iubită a lui Don Tomao, o femeie care ştie tot şi spune tot. Aceleaşi “calităţi” le are şi Dorina-menajera, amanta lui Don Tomao. Dar inima tinerei Lucia este subjugată de către Luigi, un cântăreţ ambulant, îndrăgostit şi el la rândul lui de Lucia. Planul lui Don Tomao de a-şi mărita fata cu Giovani cunoaşte o întorsătură neaşteptată odată cu venirea lui Lucrezio, student audient, fost marinar, suferind din dragoste şi cu gânduri sinucigaşe. Victoria se alătură grupului colorat din Ancona, o tânără moldoveancă cu puţine cunoştinţe de limba italiană, cu suflet mare şi viitoare mamă. Tatăl copilului ei este Giovani. Răsturnare de situaţii când cea care era considerată moartă, Drucilla, iubita lui Lucrezio, se reîntoarce în orăşelul natal.

       O poveste plină de întorsături la care vă invităm să-i aflați finalul la premiera din 28 septembrie 2017 ora 19.00, în sala teatrului. Bilete se pot achiziționa de la agenția teatrului.

 

Biroul de presă

Teatrul Aureliu Manea Turda

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh