19
Vi, Apr
20 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Dacă aveți drum prin București, ori trăiți acolo și vă este dor de aerul transilvan și parfumul de Turda, sau cunoașteți iubitori ai artei în capitală, sunteți așteptați cu toții la expoziția pictorului turdean Cornel Vana, care vă propune zeci de lucrări în ulei și acuarelă.

Ca și cum diversitatea și complexitatea artistică n-ar fi fost, deja, asigurată prin lucrările talentatului reflector al ruralului transilvan, al sacrului și profanului – ca să folosim un clișeu de evitat - , demersul expozițional are și un invitat, pe sculptorul Silviu Ioan Soare. Un maestru al formelor și al fondului, ale căror lucrări par a avea un limbaj subliminal, conținut în alternanța de suprafețe prelucrate ori brute, posturi sau contururi pline de semnificații tainice, pe care consumatorul de artă este chemat să le descifreze.

Adică exact un complementar al pictorului Vana, ale cărui lucrări sunt, cum se știe, pline de insinuări și expresii ale interiorului său, trăiri sufletești acumulate prin multiple dimensiuni senzoriale și revărsate apoi, într-un șuvoi de culoare și lumină, dar și de umbre și parfumuri subînțelese.

Evenimentul a fost curatoriat de Răzvan Ionuț Cirică și a fost prezentat de criticul de artă Ana Amelia Dincă.

Expoziția din incinta Parcului Național poate fi vizionată până în 6 iulie, de luni până vineri, între orele 09:00 – 17:00.

Mai multe imagini din expoziție puteți viziona aici: Vernisaj de pictură și sculptură semnat de Cornel Vana și Silviu Ioan Soare la Galeria Luceafărul – Centrul Cultural “Mihai Eminescu”

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh