19
Vi, Apr
20 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Prima ediție a festivalului Internațional de Folclor „În Grădina Dorului”, a început, la Turda, printr-o spectaculoasă paradă a portului popular, derulată din centrul istoric al municipiului Turda până în parcul de lângă râul Arieș.

Din fața Primăriei Turda, primarul Cristian Matei și un grup de consilieri locali s-au alăturat participanților la festival, ale căror grupuri folclorice se întindeau pe circa 200 de metri, iar pe scena special amenajată în Parcul Tineretului au urcat reprezentanți ai fiecărui  grup participant.

Primarul Cristian Matei le-a transmis tuturor un bun venit la Turda, iar pe turdeni i-a invitat la petrecere:

„La doar câteva zile de la sărbătorirea Zilei Iei, ne aflăm la o altă premieră la Turda, aceste Festival Internațional de Folclor care, ca toate celelalte premiere pe care le-am avut, începe bine, începe cu dreptul și sperăm ca în anii viitori să fim tot mai mulți aici și tot mai frumos îmbrăcați românește. Dedicăm acest festival Centenarului Marii Uniri. Parcurgem un an cu o foarte importanță semnificație istorică, anul în care se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire vă dedicăm acest festival și respectăm portul și tradițiile frumosului neam românesc, așa cum a fost el, existent  pe pământ de mii de ani. Vă mulțumesc că sunteți aici, vă invităm să petreceți alături de noi trei zile frumoase. Haideți să sărbătorim aceste eveniment împreună. La mulți ani România!”, a transmis edilul-șef al municipiului Turda folcloriștilor participanți și publicului iubitor de tradiții autentice românești.

Parcul Tineretului din Turda a fost transformat conform temei festivalului, s-au amenajat standuri și tarabe cu produse tradiționale românești, locuri de distracție pentru copii și mâncare pe gustul tuturor.

Click aici programul festivalului:

http://turdainfo.ro/stories/images/festivalfolcloriulie2018program.jpg

Vezi și o filmare cu parada portului popular:

http://agoramedia.ro/index.php/teline-v-video/51-video/7896-deschidere-festival-in-gradina-dorului

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh