Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, împreună cu Primăria și Consiliul Local al comunei Mărișel, organizează duminică, 9 iulie 2017, sărbătoarea tradițională de la Crucea Iancului, în zona Fântânele din comuna Mărișel.

Cea mai mare manifestare de acest gen din judeţul Cluj, care se desfăşoară de aproape 170 de ani în cinstea lui Avram Iancu şi a moţilor din timpul Revoluţiei de la 1848, va debuta la ora 11:00 cu o slujbă de pomenire la monumentul lui Avram Iancu, urmată de depuneri de coroane și jerbe de flori, dar și de discursurile oficialităților.

La ora 13:30, pe platoul de la Crucea Iancului, va începe spectacolul folcloric, în care vor  evolua soliştii vocali: Vasile Coca, Ionuț Langa, Mariana Morcan, Amalia Codorean Chindriș, Adriana Irimieș, Oana Carmen Bozga, Ioana Breda Morar, Andra Mariș, Anamaria Mariș, Livia Maria Hetea Danciu, Marinela Purcel, Ioana Budaie, Ioana Petran și Mihai Badiu. De asemenea, în fața spectatorilor, vor veni Grupurile „Izvoare”, „Glasuri Ardelene”, „Nepoții Iancului” – Mărișel și Ansamblurile „Cununița Apusenilor” – Gilău, „Cununa Someșană” – Florești și „Craii Apusenilor” – Beliș, alături de „Taragotiștii din Mărișel”.

În cadrul manifestării, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj va prezenta un program artistic de muzică tradițională, susţinut de membrii Orchestrei Profesioniste „Cununa Transilvană”. Prezentarea evenimentului va fi realizată de Vali Guia.

 

 

Biroul de presă

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh