Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpia Turzii, organizează sâmbătă, 11 noiembrie 2017, de la ora 17.00, la Palatul Cultural „Ionel  Floașiu” din Câmpia Turzii, cea de-a XXXII- a ediție a ,,Festivalului Jocului Fecioresc din Transilvania”.

În cadrul manifestării vor evolua ansamblurile folclorice Datina Turdeană, Comori Ardelene, Țarina și Mugurii Țarinei din Turda, Mugurelul și Ardeleana ale Centrului Cultural din Câmpia Turzii, Izvorașul Turenilor din Tureni, Șoimii Carpaților din Florești,  Fiii moților și Rügyek ale Casei de Cultură din Mihai Viteazul. De asemenea, iubitorii de folclor și de tradiții se vor putea bucura și de formațiile de jocuri și obiceiuri tradiționale: Zorile și Taraful Tradițional din Mociu, dar și  Urca, ce aparține comunei Viișoara.

Manifestarea își propune să valorifice și să promoveze jocul tradițional, în special jocul fecioresc, ce se caracterizează prin virtuozitatea și bogăția elementelor coregrafice autentice. Ediția din acest an a acestui festivalul, cu o îndelungată tradiție, va fi prezentată de către Grigore Sâmboan.

Jocul fecioresc din România a fost înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 2015. În patrimoniul imaterial al umanității se mai află Doina, Călușul, tehnicile de fabricare a ceramicii de Horezu și Colindul de Ceată Bărbătească.

 

 

Biroul de presă

7 noiembrie 2017

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh