20
Sam, Apr
19 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Deși s-au plătit bani grei pentru el, unei firme de casă a fostului PD-L, site-ul Primăriei Municipiului Turda lasă de dorit la capitolul informații de actualitate. Cetățeanul care este interesat de unele informații, dă peste un site destul de greoi, încâlcit, care face accesul la informație și identificarea acesteia destul de dificile. Spre exemplu, dacă dorim să consultăm organigrama Primăriei Turda, găsim doar pe cea din 2013, cu Tudor Ștefănie primar.

Un alt exemplu de întârziere în actualizarea informației este greutatea cu care se publică procesele verbale ale ședințelor Consiliului local. Astfel, dacă dai click pe Consiliul local și mergi la Procese verbale ale ședințelor, în anul de grație 2017, găsești cel mai nou proces verbal al ședinței din 27 aprilie 2017, deși, de atunci, s-au mai desfășurat două ședințe extraordinare și una ordinară. Fapt dovedit prin simpla accesare a „Ordinea de zi a ședințelor consiliului local”, unde găsim ordinile de zi ale ședințelor din 12, 23 și, respectiv, 26 mai. Spre comparație, la Primăria Câmpia Turzii, procesele verbale ale ședințelor apar pe site-ul primăriei, la două-trei zile de la ședință.

La capitolul „Dezvoltare locală”, găsim la „Proiecte municipale propuse”, proiectele „faraonice” ale fostului primar, combătute de actualul edil-șef chiar în campania electorală. Aflăm de acolo că preocupările administrației locale referitor la proiectele municipale merg înspre realizarea unui Complex balnear de turism și agrement „Floare de Sare” (despre care Ștefănie susținea că-l va ridica cu investitori arabi, un edificiu de 5 stele!, lângă Salina Turda), amenajarea unei zone de turism și agrement, ca legătură între Salina Turda și Parcul ZOO (unități hoteliere de trei și patru stele; zonă destinată dezvoltării unor unități de cazare private, reduse ca gabarite, funcțiuni de cazare specializate pe programe de acomodare și îngrijire a familiilor și a copiiilor; centru de echitație cu ponei; centru de baby-sitting; amfiteatru în aer liber; aqua-parc; parc de distracții; terenuri de sport de mai multe tipuri și alte facilități sportive (tenis de câmp, volei, piste de bicicliști, etc., construirea unei crame cu vedere spre întreaga vale și spre versanții cultivați cu vie). Alt proiect propus este nici mai mult, nici mai puțin, decât Reabilitare bloc „O” şi schimbarea destinaţiei în hotel de 4**** și 5*****.

Să mai spunem că respectiva pagina a fost actualizată pentru ultima dată în data de 24 noiembrie 2014. De atunci unele proiecte precizate acolo au fost finalizate, cum ar fi Reabilitarea și modernizarea Hotelului Potaissa. Însă cireașa de pe tort este ultimul proiect de la capitolul „Proiecte municipale propuse”, un proiect furat de fostul primar Ștefănie din campania electorală anului 2008 de la candidatul PSD de atunci, avocatul Ucu Faur: „Construcția unei microhidrocentrale pe râul Arieș” (sic!).

Concluzia ar fi că, probabil, cineva din Primăria Turda își bate joc de actualul primar, făcându-i pe cetățeni să plece de pe site-ul primăriei turdene cu un gust amar. Ce altă reacție să aibă omul când, un ultim exemplu, la „Proiecte cu finanțare guvernamentală” este publicat un singur proiect:

„1. „Reabilitarea şi modernizarea Parcului Zoologic Turda”

- finanţare guvernamentală prin Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile

- valoarea investiţiei: 9.300.000 lei, respectiv 2.162.791 euro din care 2.325.000 lei respectiv 540.698 euro contribuţie locală – 25%;

Proiectul vizează extinderea parcului zoologic şi aducerea la standarde europene a condiţiilor de habitare a animalelor găzduite, pentru transformarea obiectivului într-un adevărat punct de atracţie care să contribuie la diversificarea serviciilor turistice din zonă”, ultima actualizare la data de: 10/12/2014.

No comment.

Mulți ni s-au plâns că nu găsesc documente aflate în dezbatere publică. Pe unii i-am ajutat noi să le găsească, ceea ce arată că informația, chiar dacă există pe site, este greu de identificat și găsit. Altfel spus, site-ul nu își atinge scopul pentru care a fost creat. Nu ne-am propus să analizăm în detaliu site-ul Primăriei Turda, credem că exemplele furnizate sunt suficient de edificatoare, însă în anul 2017, site-ul unei instituții ca Primăria Turda este prima carte de vizită li primul contact al cetățeanului cu aceasta. Iar dacă judecăm despre cum este îngrijit... credem că lasă mult de dorit.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh