20
Vi, Iul
37 New Articles

Turda
Typography

Administrația Națională de Meteorologie (A.N.M.) a transmis o avertizare COD PORTOCALIU dar și COD GALBEN vizând instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate. Avertizarea intră în vigoare sâmbătă, 12 august 2017, ora 18 și este valabilă până duminică, 13 august, la ora 12.

Iată ce spun meteorologii în avertizarea meteo COD POROCALIU emisă azi, 11 august, la ora 12: „Începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (12 august) instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată în jumătatea de vest a teritoriului, unde vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

În judeţele Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara, precum și în zona de munte a județelor Cluj, Alba și Gorj, îndeosebi pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (12/13 august) în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 50...60 l/mp și izolat 80...90 l/mp”, se arată în avertizarea emisă de ANM.

Pentru că, atât Turda, cât și Câmpia Turzii, chiar și Mihai Viteazu (localități în care se desfășoară în perioada 11-13 august Zilele localităților) se află, așa cum puteți vedea pe hartă, la confluența celor două coduri, redăm și ce spune avertizarea COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate. „În Maramureş, nordul Crișanei, vestul Transilvaniei și în sudul și estul Olteniei, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 50 l/mp.   

Notă:  În după-amiaza zilei de duminică (13 august) și la începutul nopții de duminică spre luni (13/14 august), manifestări specifice instabilității atmosferice vor apărea și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. În cea mai mare parte a Munteniei și local în Dobrogea și Moldova disconfortul termic va fi ridicat și se vor mai înregistra temperaturi maxime în jurul valorii de 35 de grade”, se arată în avertizare.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

....................................

La Turda erau programate, de la ora 18, zboruri cu balonul cu aer cald, însă acestea au fost amânate, din cauza vântului, pentru mâine, de la ora 18. Dacă, însă, previziunile meteorologilor sunt exacte, respectivele zboruri ar putea fi amânate din nou.

În plus, dacă ploile sunt consistente, ar putea perturba programul spectacolelor de mâine seară, la scenele din cele trei localități în care, cum  spuneam, se desfășoară trei zile de sărbătoare.

 

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh