28
Joi, Mar
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primarul municipiului Turda, Cristian Matei, a reiterat, în plenul Consiliului local Turda, câteva dintre proiectele la care executivul lucrează intens, pentru obținerea unor finanțări importante, în încercarea de reabilitare a unor imobile din Turda și edificarea unor noi obiective de importanță turistică națională.

„La o analiză clară și fermă asupra a ce mai avem noi de oferit investitorilor care vor veni în Turda am ajuns la concluzia că nu mai avem aproape nimic, administrațiile anterioare au reușit să înstrăineze cam tot terenul din Turda. Am făcut multe demersuri, după cum știți, am întabulat multă pădure care era la Romsilva, este acum în administrarea Turzii și intenționăm pe toate aceste suprafețe de pădure să inițiem niște proiecte. Cum sunt proiectele de pe Axa 13, eu le tot repet, dar se pare că unii absentează și nu aud, sau nu vor să audă, ori nu vor să înțeleagă. Pe Axa 13 suntem în elaborare cu trei proiecte: reabilitarea și modernizarea completă a Teatrului (5 milioane de euro) inclusiv reabilitarea porțiunii din Strada Castanilor dintre cele două sensuri giratorii și reabilitării și modernizării fostei Judecătorii pe care dorim să o amenajăm într-un centru de cultură. Pentru acestea există Documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţii (D.A.L.I.) și  Studiile de fezabilitate (SF), se lucrează într-un ritm infernal, pentru că termenele de depunere sunt foarte scurte. Trebuie urcate foarte repede pe SEAP”, le-a spus primarul turdean consilierilor locali apoi a detaliat, pentru a pune capăt zvonurilor lansate de adversarii săi politici, în ce constă proiectul de amenajare din zona Lacului Tarzan din Băile Sărate.

„Al treilea proiect este Centru multifuncțional în Băile Sărate. Nu se taie pădurea, nu se face nimic din ce se aude prin tot felul de speculații, că nu știu ce zonă protejată afectăm. Eu cred că prima dată trebuie să vă informați și apoi să vorbiți sau să induceți către populație o stare de psihoză că nu știu ce se întâmplă acolo, că afectăm lacul Tarzan... Este vorba de in Centru multifuncțional în care va fi agrement și tratament medical, este vorba de o bază care va avea bazine și cu apă sărată, este vorba de niște alei, nu se taie copacii, aleile vor merge printre copaci și vor coborî până la Lacul Tarzan, care va fi amenajat ușor, până la limita încadrării în 5 milioane de euro, cât este valoarea proiectului”, a detaliat Matei, care a concluzionat: „Toate aceste proiecte sunt pe Axa 13 și ar fi păcat să le pierdem, acum când se pot accesa. Văd că acest Centru Multifuncțional deranjează, nu știu pe cine și de ce, dar vreau să vă spun că la Beclean, dintr-un tău de  bivoli, s-a născut o stațiune care aduce 1,2 milioane de euro anual! Totul s-a făcut printr-un proiect european, similar cu cel pe care vrem să-l realizăm”, a arătat primarul Cristian Matei.

Toate aceste proiecte de dezvoltare ar urma să îmbogățească zestrea municipiului Turda și oferta sa turistică, dar ar aduce și importante schimbări de imagine a anumitor zone ale orașului, pe bani europeni, atrași de cei care lucrează la aceste proiecte.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh