26
Vi, Apr
1 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Că la Turda trăiesc multe persoane needucate sau prost educate, nu mai este un secret. Nu că turdenii ar fi mai răi decât alți români, situația este una general valabilă în România.

Pagina de Facebook „Azi în Turda”, construită la inițiativa primarului Cristian Matei pentru o comunicare directă cu turdenii, este, tot mai mult, ca semaforul din fața Agenției ONT din centrul orașului, în plină epocă Ceaușistă. Comparația nu se dorește o paralelă politică, dimpotrivă, ci una efectiv de culoare și efect, generată de materialele publicate în cele două variante. Dacă Miliția publica un fel de gazetă de perete unde cetățeni cinstiți, cu mâinile la spate, citeau despre faptele reprobabile ale semenilor lor, iată că Poliția Locală, băgată în viteză de primarul Matei după ce acesta a ajuns la primărie, luptă cum poate cu proasta creștere și rea-voința unor turdeni care atentează la liniștea și bunul trai al concetățenilor, publicând pe pomenitul grup faptele criticabile ale unora dintre noi.

Concret, în 13 septembrie, Poliția Locală prezenta pești din Arieș aruncați în havuzurile de pe aleile Parcului Tineretului: „În fântâna arteziană din zona pietonală, în momentul în care a fost igienizată, au fost găsiți pești vii. Prezența lor în fântână nu este întâmplătoare, peștii fiind puși acolo de persoane rău intenționate, care urmează să fie identificate cu ajutorul camerelor de supraveghere video. Peștii care au fost capturați vii au fost eliberați în râul Arieș”, acuzau polițiștii.

La acest caz, părerile sunt împărțite, unii considerând că fântânile ar putea fi populate vara cu pești decorativi, așa cum au opinat unii dintre turdenii care au comentat pe Facebook. Că fântânile nu au sistem de oxigenare a apei pentru ca peștii să poată trăi, că ele trebuie curățite periodic și alte necesități organizatorice nu sunt văzute de cei care își dau cu părerea, că nu-i costă nimic...

Dar ce s-a întâmplat sâmbătă, 6 octombrie, în plin Agrofest, te lasă gură cască, nu știi dacă să râzi sau... să plângi: „În urma investigațiilor efectuate de Poliția Locală a fost identificată persoana care a aruncat sâmbătă seara detergent în fântâna arteziană din Parcul Tineretului. 
Copilului i-a fost explicat că nu este permis un astfel de comportament și a fost predat în grija mamei sale care a fost sancționată cu amendă contravențională pentru nesupravegherea minorului. 
Rugăm toți părinții să-și supravegheze temeinic copiii, în primul rând pentru siguranța lor, dar și pentru ca aceste fapte să nu se mai repete”, ne spun oficialii turdeni.

Ce ar mai fi de comentat?

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh