20
Sam, Apr
20 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

gradina-zoo-sperante-1Consiliul Local al municipiului Turda s-a întrunit în şedinţă “de îndată” pentru a-şi da girul referitor la proiectul de hotărâre privind mandatarea primarului Tudor Ştefănie  pentru semnarea prelungirii convenţiei privind finanţarea programelor multianuale  prioritare de mediu şi gospodărire  a apelor, a subprogramului “Reabilitarea şi modernizarea Grădinii Zoologice Turda”.

De fapt, consilierii locali au aprobat mandatarea  primarului Ştefănie pentru a semna în numele şi pe seama municipiului Turda, actul adiţional nr. 2  al Convenţiei nr.  3471 AK/15.10.2008.  Convenţia privind finanţarea şi implementarea programelor multianuale prioritare de mediu şi gospodărire a apelor a fost încheiată în urmă cu cinci ani între Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile şi Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Turda.


gradina-zoo-sperante-2Subprogramul este finanţat în proporţie de 75 % din totalul cheltuielilor eligibile, din bugetul de stat prin bugetul MMDD. În convenţia iniţială este prevăzută ca dată a contractelor de execuţie a lucrărilor pentru realizarea obiectivelor de investiţii din cadrul subprogramului menţionat data de 31.03.2012 iar data ultimei plăţi  efectuată de UAT către contractori nu poate depăşi 30.06.2012. Rezultă, pe cale de consecinţă, că primul act adiţional la convenţie este tocmai prelungirea de atunci până acum iar pentru că Grădina Zoologică tot bate pasul pe loc, a fost nevoie de întocmirea unui al doilea act adiţional.

În convenţie se mai spune că MMDD se contribuie la finanţarea investiţiei cu suma de 6.995.301 lei ) echivalentul la 2.074.968 euro la cursul din data de 24.10.2007.

Printr-o prelungire a convenţiei, acţiune pentru care a fost mandatat primarul turdean Tudor Ştefănie, se speră obţinerea finanţării necesare pentru finalizarea Grădinii Zoologice Turda, obiectiv care ar fi trebuit finalizat în cursul anului trecut dar care este departe de terminarea modernizării chiar şi la data de astăzi.gradina-zoo-sperante-3

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh