29
Vi, Mar
19 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Pe ordinea de zi a proximei ședințe a Consiliului local Turda se află și un proiect de hotărâre privind aprobarea deplasării primarului turdean la Beer Sheva, în Israel. Cristian Matei a fost invitat de CEO-ul Parcului Științific Carasso din Beer Sheva, în urma vizitei făcute la Turda de Dr. Herman Zvika Berkovits, secretar de stat israelian.

Primarul Matei vrea să se convingă de oportunitatea și/sau posibilitatea transformării clădirii nefinalizată a Casei de cultură planificată de Ceaușescu dar nefinalizată de urmașii săi, împreună cu parcul din proximitate și piața aferentă într-un Parc Științific, ceea ce ar putea deveni o altă atracție turistică a municipiului Turda.

Toate explicațiile pentru vizita planificată sunt cuprinse în Raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre: „Având în vedere invitația d-lui Dr. Netzach Farbiash, CEO Parcul Științific Carasso din Beer Sheva, Israel, de a participa la o vizită de documentare și de evaluare a posibilității configurării unei colaborări privind proiectul de reconversie a clădirii nefinalizate a Casei de Cultură, împreună cu parcul din proximitate și piața aferentă într-un ansamblu de dotări și spații de tip parc cultural științific pe care îl pregătește în prezent Municipiul Turda;

Luând în considerare prevederile Acordului bilateral privind colaborarea în proiecte de interes comun între România și Israel, precum și aspectele de interes comun punctate cu ocazia vizitei întreprinse de Excelența Sa Domnul Dr. Herman Zvika Berkovits, Secretar de Stat, la Primăria Municipiului Turda, respectiv dezvoltarea serviciilor și dotărilor cultural-științifice cu impact asupra dezvoltării comunității și, în același timp, turismului;

Ținând cont de experiența remarcabilă pe care o deține Parcul Științific Carasso din Beer Sheva în aceste domenii considerăm oportună și necesară participarea d-lui Cristian Octavian Matei, în calitate de Primar al Municipiului Turda la vizita de documentare și de evaluare a posibilității reconversiei clădirii Casei de Cultură din Turda, împreună cu parcul și piața din proximitate într-un ansamblu de dotări și spații de tip parc cultural-științific, în perioada 9-12 iulie 2018”, se arată în documentul citat.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh