29
Vi, Mar
17 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În cadrul programului de lucrări ce vizează îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a judeţului, Consiliul Județean Cluj a demarat ample lucrările de întreţinere pe drumul judeţean 107R Filea de Jos – Filea de Sus – Săcel. Acestea se vor finaliza cu asfaltarea integrală a unui tronson de drum în lungime totală de 7,3 kilometri, de la kilometrul 21+350 până la kilometrul 28+650.

,,Este un sector de drum important deoarece asigură o legătură directă şi rapidă între drumul judeţean 107L ce tranzitează zona lacurilor de pescuit de la Ciurila şi, mai departe, către Rezervaţia Naturală Cheile Turzii, şi drumul judeţean 107M care asigură accesul spre zonele montane Valea Ierii şi Staţiunea Băişoara – Pârtia de schi Buscat”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe

Astfel, pe sectorul cuprins între poziţiile kilometrice 21+350 şi 26+900 sunt prevăzute lucrări de aşternere de covor asfaltic iar pe sectorul cuprins între poziţiile kilometrice 26+900 şi 28+650 se vor derula lucrări de reciclare in situ, respectiv aşternerea unui strat de balast şi reciclarea cu adaos de ciment şi lianţi, ulterior urmând a fi executate lucrări de aşternere de covor asfaltic.

În această fază se execută lucrări pregătitoare în vederea asfaltării constând în plombări, burduşiri, înlocuirea de podețe şi realizarea de şanţuri. Până la completa finalizare a lucrărilor urmează a avea loc inclusiv aducerea la profil a acostamentelor, completarea acestora, curăţarea şanţurilor, rigolelor şi a podeţelor, precum şi cosiri de vegetaţie.

În ceea ce privește demararea lucrărilor de asfaltare, aceasta este prevăzută pentru zilele următoare, turnarea asfaltului urmând să aibă loc exclusiv în condiţii meteorologice favorabile.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh