Reporterii de la Mediafax au descoperit că deputații și senatorii din provincie se lăfăie în apartamente de hoteluri la 4 stele, în timp ce în fiecare zi iau decizii care scad veniturile și măresc cheltuielile celor care i-au trimis acolo. Luat la întrebări, secretarul general al Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu, a declarat, vineri, pentru aceeași agenție de știri, că tariful maxim plătit de Camera Deputaţilor pentru cazarea unui deputat la hotel este de 257 lei pe zi, incluzând TVA şi taxele hoteliere. Ceea ce nu se potrivește cu costul unei camere sau apartament la complexul hotelier Centre Ville care ajunge la o sumă cuprinsă între 2200 și 4000 de euro pe lună. Barbu a declarat că sunt şi parlamentari care locuiesc la alte hoteluri, Marriott sau Royal, dar preţul plătit de Cameră pentru cazarea lor este fie egal cu cel de la Centre Ville, fie sub acest tarif.
Potrivit Statutului deputaţilor şi senatorilor, parlamentarilor care nu locuiesc în Bucureşti li se asigură cazarea de către Camera Deputaţilor. Ei pot fi cazaţi fie la hotel, fie li se acordă o sumă egală cu 70% din tariful pentru hotel pentru plata chiriei la gazdă.
Mai mult de jumătate din camerele complexului hotelier Centre Ville din Bucureşti sunt ocupate de deputaţi, preţurile de cazare pe lună variind între 2.200 şi 4.000 de euro în funcţie de dimensiunea camerei şi serviciile incluse, relatează "Ziarul Financiar".
"În mai mult de jumătate din camerele com¬plexului Centre Ville, respectiv în 159 de camere clasificate la patru stele, locuiesc deputaţi. Întrebat de ZF care este preţul pe lună al unei camere de patru stele din complexul Centre Ville, Ali Yilmaz Yildirimlar (directorul general al hotelului de cinci stele Radisson Blu - 424 camere - de pe Calea Victoriei, care a preluat şi conducerea complexului hotelier Centre Ville, n.r.) a declarat că începe de la 2.200 de euro şi ajunge la 4.000 de euro în funcţie de dimensiunea camerei şi serviciile incluse. El a precizat că se negociază preţul camerei atunci când clientul închiriază mai multe camere, aşa cum se întâmplă în cazul contractelor cu statul", se arată într-un articol al publicaţiei.
"Ziarul Financiar" notează că Lucian Nicolae Bode (PDL), 36 de ani, ales deputat în circumscripţia electorală din Sălaj, locuieşte din 2008 într-un apartament de patru stele din complexul Centre Ville.
"Am fost repartizat să locuiesc aici, într-un apartament cu bucătărie, dormitor şi un hol. Stau însă doar luni şi marţi în acest apartament, în restul zilelor fac muncă de teren şi nu sunt în Bucureşti, ştiu că pentru apartamentul meu se plătesc în jur de 2.500 de euro lunar chiar dacă eu locuiesc în el doar câteva zile", a spus Bode pentru ZF, adăugând că s-a luat în calcul la un moment dat ca fiecare deputat să primească o anumită sumă lunar cu care să îşi găsească cazare.
Acum, eu trebuie să recunosc faptul că nu prea am ocazia să vorbesc cu aleșii noștri, cu Alexandru Cordoș (senator PSD), Marius Nicoară, (senator PNL), Virgil Pop (deputat PNL) și Vasile Soporan (deputat UNPR). Aceștia au o colaborare foarte slabă cu presa locală. Excepție fac canalele informatice agreate de aceștia, adică cei cel "le cântă-n strună", cărora li se trimit comunicate și declarații politice pe care aceștia le retransmit, dacă nu cumva chiar ei sunt cei care le scriu.
Cel mai prezent la întâlniri cu cetățenii este, paradoxal, Vasile Soporan, deși el nu mai are filiale de partid puternice în zonă, care să-i organizeze activitatea în "comitatul" unde a fost ales.
Urmează senatorul Alexandru Soporan, de care mai trage pesedistul Cristi Matei, dar acre în ciuda declarațiilor belicoase din campania electorală, în cele din urmă pare a fi căzut la învoială cu PD-L-ul pe care nu-l mai atacă aproape deloc.
Virgil Pop se ascunde, practic, la București probabil în încercarea de a scăpa de o pedeapsă cu închisoarea în urma acuzațiilor de trafic de influenţă în formă continuată. Aceasta nu îl scuză pentru modul cu totul lipsit de recunoștință cu care îi tratează pe turdenii care i-au dat votul.
De Marius Nicoară nici nu are rost să vorbim el a candidat la Câmpia Turzii pentru că acolo avea cele mai mari șanse să câștige în condițiile algoritmului elucubrant care au guvernat alegerile din 2008. Asemeni lui Agamiță Dandanache el nu este un reprezentant cât de cât legitim al celor din zona Câmpia Turzii unde peneliștii, până acum, nu au făcut altceva decât să facă scandal.
Ca o concluzie, vom solicita o dare de seamă a tuturor acestor aleși în care să fie arătate cheltuielile lor în care intră, nu numai cazarea în București dar și cheltuieli de transport, telefonie, internet și, nu în ultimul rând, bani pentru consilieri și birouri parlamentare unde oamenii lor stau toată ziua fără să facă nimic dar sunt răsplătiți pentru ce au făcut în campania electorală.
Dacă mă întrebați pe mine, niciunul din cei 4 deputați și senatori nu vor mai fi aleși vreodată de turdeni, de cei din Câmpia Turzii și localitățile rurale arondate. Nu că până acum ar fi fost aleși. Au ajuns parlamentari din întâmplare, datorită unei legi stupide care s-a întors ca un bumerang împotriva oamenilor lui Băsescu.
Nu vor mai fi aleși niciodată. Poate doar la Cluj…
Tools
Typography
- Smaller Small Medium Big Bigger
- Default Helvetica Segoe Georgia Times
- Reading Mode