20
Sam, Apr
20 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Într-o atmosferă de sărbătoare, vineri, 16 noiembrie 2018, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” Turda, au avut loc numeroase manifestări organizate cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Activitățile zilei de vineri au făcut parte din două proiecte dedicate marii aniversări: „De centenar, împreună!” finanțat parţial de Consiliul Județean Cluj și ”Pe urmele UNIRII.100 de ani de istorie națională”, elaborat în colaborare cu Asociația părinților Colegiului Național ”Mihai Viteazul” Turda și finanţat parţial de Consiliul Local Turda.

În prima parte a zilei s-a desfășurat Concursul „Sărbătorim Centenarul împreună”, în cadrul căruia elevii și-au decorat sălile de clasă cu simboluri naționale (elemente etnografice, stegulețe tricolore etc.) și chiar au organizat scurte momente artistice de inspirație folclorică. Concursul s-a bucurat de un mare entuziasm și s-a finalizat cu acordarea de premii și diplome.

La această sărbătoare au fost prezenți elevi din Republica Moldova, de la Școala din Cajba-Glodeni, însoțiți de profesoara lor de istorie care a transmis un emoționant mesaj patriotic și de mulțumire pentru oportunitatea de a fi alături de noi, la ceas aniversar. La rândul lor, elevii noștri, participanți la deplasarea de proiect din Republica Moldova de la începutul lunii noiembrie, au realizat o proiecție de imagini, descrieri și jurnale de călătorie, stârnind emoție și nostalgie.

În cadrul acelorași manifestări, s-a desfășurat Concursul de creație literară „Țara mea - o țară de poveste”.

A fost organizată și o activitate de dezbateri susținută de elevii Colegiului, în colaborare cu Asociația The Da Vinci System, având ca temă problema continuării studiilor în țară sau în străinătate, la absolvirea liceului.

Manifestările zilei de vineri s-au încheiat cu un frumos și emoționant spectacol artistic, susținut de elevii Colegiului, organizat în sala festivă, la care au participat profesori, elevi, părinți și reprezentanți ai unor instituții din oraș. Un mesaj de suflet a fost adresat tinerei generații de către profesorul universitar doctor Călin Felezeu.

Pentru organizarea acestor importante activități  educative, mulțumim Consiliului Județean Cluj, Consiliului Local Turda, Societății Cultural-Patriotice „Avram Iancu”- filiala Turda, Companiei de Apă Arieș Turda, S.C. Agroliv S.R.L., Transcrișan, S.C. Salina Durgău S.A. Turda, părinților elevilor care ne-au asigurat resursele financiare necesare.

Entuziasmul și devotamentul elevilor care s-au implicat în toate activitățile proiectelor dedicate Centenarului, dovedesc rolul educativ al acestor manifestări - adevărate lecții de patriotism.

 

  Alexandra Maria Zamfir, director C. N. „Mihai Viteazul” Turda                   

 Marinela Savu, Lucia Topârceanu, profesoare de istorie la C. N. „Mihai Viteazul” Turda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh