29
Vi, Mar
17 New Articles

Pamflet
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageEste strigătul disperat al lui Alin Sălăjan, staroste și consilier local, amorez și iubit al unei hotărâte domnișoare. Nu este prima dată când consilierul local conservator, Alin Sălăjan, stârnește hohote de râs în ședințele acestui for, altfel, foarte serios.

El își face cu atâta dedicare meseria, week-end de week-end, ajutându-i pe tinerii care se află la cel mai important eveniment al lor, conducându-i la altar dar și la ofițerul stării civile, încât, practic, a ajuns să-și dedice mare parte a timpului acestei activități, sau pregătirii ei. Fiind unul dintre cei mai apreciați și căutați maeștri de ceremonii din oraș, Alin Sălăjan, are un vis, el vede de multă vreme, ca aievea, o feerie cu o pereche de miri îmbrăcați de sărbătoare, atât de eleganți încât numai cel care îi conduce în cea mai importantă zi a maturității lor se poate măsura cu ei. Și se făcea că Alin era acel staroste urmat de ceterași care merg cu "ursul", deschizând calea mirilor și alaiului întreg. Și coborau ei la lac, unde, în parcul pădure, fermecat cum îl știu toți, se făcea că apare ca din pământ o ciupercă. O ciupercă așa, ca o construcție elegantă făurită de cei mai meșteri artizani, o filigorie în aer liber unde un mareșal, cu tricolorul petrecut vintriș, îi așteaptă cu un ceaslov imens din care să le cetească și-n care să-i puie la capăt, să dea cu subsemnatul.

Exact în acel moment Alin al nostru s-a trezit din reverie unde credeți? Exact în scaunul de consilier local, în plină ședință ordinară, la data de 30, luna cireșar, și-și drese glasul pentru a se face urmărit: "Mă uit la domnul primar, mă uit la majoritatea colegilor mei, şi ştiu că aveţi familii frumoase, copii frumoşi, sunteţi căsătoriţi, însuraţi, măritaţi... Mi-aş dori la un moment dat să mă însor, am 29 de ani şi ştiu că s-a votat la un moment dat un proiect pentru un foişor în Parcul Mare, în Berc. Aş vrea, domnule primar, dacă se poate, să respectăm proiectul de hotărâre şi să se pună în aplicare pentru că iubita mea îmi spunea : "Aline nu o să-ţi accept cererea în căsătorie până nu va fi un foişor ... ". ... Am şi eu 29 de ani, mi-am cerut soţia în căsătorie, ăăă, iubita în căsătorie şi mi-a zis că până nu se va respecta proiectul de hotărâre să fie un foişor în Parcul mare nu va spune "-Da!". Domnule primar, să vedem cum mă ajutaţi ...", a încercat abilul consilier local, înțelept în tinerețea lui ca șarpele și blând ca porumbelul.
Un primar ca Radu Hanga nu era el dacă nu-i intra în joc, pe dată. Așa că, parcă știind că el este mareșalul cu ceaslov, i-a răspuns mai tânărului consilier: " - Noi n-am făcut un foișor în parc pentru că-ţi vrem binele, să ştii!" Acum, răspunsul primarului a fost, probabil unul bun, până când va afla doamna Hanga, citindu-ne pe noi, însă apoi întâiul om al urbei va apela din nou la brișcă pentru a tăia slana, cum făcea când era tânăr student sau chiar proaspăt inginer la Industria Sârmei.
Devenind oleacă mai serios, ginerică din scaunul de consilier local a ținut să precizeze: "Stimaţi colegi, ştiţi că sunt cel mai mare susţinător al foişorului, eu mă întâlnesc săptămânal cu foarte multe perechi de miri şi mi se solicită şi am zis că la fiecare şedinţă de consiliu voi vedea cum o să o acopăr frumos, o să o învăluiesc", a încercat Alin al nostru să stăvilească râsetele provocate chiar de el.
Persuasiv cum este, suntem siguri că Alin Sălăjean ca reuși să-i convingă pe edili să edifice un foișor destinat nu numai căsătoriilor dar și pentru ca fanfara orașului să poată susține, de acolo, concerte de promenadă de primăvara până toamna. Numai să-i țină bojocii și pe instrumentiști dar și pe starostele cu prenume predestinat într-ale dragostei, pentru că trebuie să vă spunem că pe tânărul nostru politician îl mai cheamă și Valentin.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh