20
Sam, Apr
20 New Articles

Pamflet
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Mai mulți turdeni ne-au semnalat, nemulțumiți, faptul că primarul Tudor Ștefănie le-a trimis, în preajma SărbătorilorThumbnail imagePascale, felicitări prin intermediul, nu al poștei, ci al… poliției locale.

„Păi la asta trebuie să servească poliția comunitară, domnule? De-aia sunt plătiți din bani publici, ca să îmi aducă mie vederi cu iepurași de la primar? Nu e destul că aruncă banii pe fereastră cu acele scrisorele de dragoste de care nu avem nevoie?”, ne-a spus, nervos, un cetățean care ne-a sunat în ajunul Paștelui.

„Eu nu am nevoie de cărți poștale trimise prin agenți de miliție, dacă vrea să ne arate cât de mult ține la noi, să ne asfalteze gropile, că trăim într-un oraș din Africa, la ce străzi avem. Dar omul acesta a ajuns după trei mandate, să facă ce vrea cu noi”, se plânge o doamnă care știe că sunt ziarist.

Un alt cetățean este mai tranșant: „Ștefănie își face campanie electorală pe banii noștri! Tot noi plătim felicitările, e ca și cum ni le-ar trimite cu plata în ramburs. De ce nu ne dă și câte un telefon cu taxa inversă? Dar de data asta nu-i va folosi la nimic. Oamenii s-au săturat de el. Să sperăm că este ultima felicitare pe care ne-o aduc gardienii de la el!”

Dincolo de această nemulțumire a turdenilor vizavi de utilizarea în mod discreționar a poliției locale de către primarul Tudor Ștefănie, să spunem că aceasta se manifestă, de fapt, în fiecare an, în preajma sărbătorilor creștinești sau naționale. Și de fiecare dată polițiștii locali au fost cei care au distribuit aceste felicitări adresate poporului, cum tot ei ne aduc somații sau amenzi de la diferite servicii din Primăria Turda. O altă problemă ridicată de cetățenii turdeni este cea a sumelor „prădate” pe tipărirea acestor cărți poștale. Pentru că primarul nu ne felicită din buzunarul său, ci din banii de la bugetul local adică din banii noștri, ai tuturor turdenilor, pe care el îi cheltuiește după cum îl „taie” capul. Iar pe noi nu ne-a întrebat nimeni dacă vrem să primim acasă o felicitare cumpărată din banii noștri, dar semnată de primarul Ștefănie, adusă de un tip pe care îl plătim tot noi. Măcar, dacă tot o plătesc eu, să fie semnată de mine, să mă auto-felicit, de Paște, cu o poză a unui iepuraș cu trei ouă, în culorile tricolorului românesc.

Dar noi nu mai decidem, de mult, la Turda. Iar poliția locală face ce îi ordonă „comandantul suprem”. Așa că, nemulțumiților, nu vă mai rămâne decât să vă luați orașul înapoi. Sau să tăceți încă patru ani!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh