19
Vi, Apr
20 New Articles

Pamflet
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

adresa

Aş sugera şefilor locali să-l schimbe pe Gheorghe Bob de la  comanda Serviciului Public de Poliţia Comunitară.  Motivul ar fi că e prea bun ca vătaf , la încasat biruri de pe românii din satul turdean. Că dacă n-ar fi sat nu am înota în noroaie înainte de săpa vreo groapă. Asta ca paranteză.

Aşa că priceputa în ale cifrelor şi legilor legate de economia locală, doamna Maria Turceanu, ar trebui mutată la compartimentul de ordine publică pentru a i se face loc lui Ghiţă Bob la conducerea sectorului de „Venituri”. Din raportul primit de la Poliţia Comunitară turdeană aflăm că în primele 31 de zile ale anului agenţii de teren de sub conducerea fostului şef al poliţiei turdene au dat amenzi cetăţenilor turdeni de aproape un miliard şi jumătate de lei vechi. Este mult, este puţin? Nu ştiu. Dar parcă îmi imaginez o scenă în care şeful Poliţiei Comunitare a fost chemat de cei de sus pentru a i se spune: „Măi Ghiţă, în perioada asta de criză, avem mare nevoie de bani. Trimite şi tu oamenii ăia ai tăi, că acuma ai destui, să mai şi dea amenzi celor care parchează pe trotuare, aruncă gunoiul în drum sau mai ştiu eu ce fac. Dar acordă mai multă atenţie transportatorilor care, în vâltoarea traficului turdean, se strecoară în staţiile RATL. Că ăia ne tot iau pe noi la „11 metri”, ba la One TV Cluj, ba pe la întâlnirile cu cetăţenii.”

 

„’Ţeles şefu!”. Câteva minute mai târziu, şedinţă cu comunitarii. Prezenţi toţi în sala de şedinţe. „Băi, ascultaţi aicea comanda la mine. Şefu’ vrea vreun miliard încasări din amenzi, lunar, aici pe pământ, nu pe lună. Că aşa suntem prinşi şi în buget. Eu nu vreau să-l dezamăgesc pe el, voi nu vreţi să ma dezamăgiţi pe mine. Aşa că, luaţi de-aici borderouri, chitanţiere şi-alte cele şi... pe teren! Exec’tareeea!”
Agenţii şi-au făcut treaba, au amendat în stânga şi-n dreapta. Dacă aleşii locali le-ar da şi un procent din cuantumul amenzilor ar împărţi sancţiuni zi şi noapte. Acum, aria de acoperire a foştilor gardieni publici, a crescut. Acum numai nu intră în casele oamenilor, în balcoanele, lor mai bine zis, să le smulgă acestora rufele de la uscat. Cică, spun oamenii legii chemaţi să aplice o hotărâre a Consiliului Local, hainele nu se uscă în văzul lumii. Asociaţiile de locatari au fost somate, şi aici nu mai e glumă, ca în termen de 5 zile să demonteze toate sârmele şi suporţii pentru uscat rufe. Atât cele de pe domeniul public, cât şi cele din balcoanele sau uscătoarele blocurilor aflate la vedere. Vezi alăturat „somaţia”.
Excelentă metodă de estetizare a oraşului, dar să nu uităm că urâţenia Turzii rezidă din alte stări de fapt. Dacă mulţi dintre cei care dau astfel de hotărâri de consiliu ce au caracter de lege în municipiul Turda ar sta într-un apartament făcut de comunişti, prost conceput şi cu confort redus, ar vedea altfel nevoia de spaţiu pentru uscarea rufelor. De ce nu dăm o lege ca la Cluj Napoca, de desfiinţare a tuturor cablurilor aeiene, a stâlpilor de ciment care sunt pe cât de inestetici, pe atât de periculoşi. Mai sunt şi plini de urmele unor afişări vechi de decenii. Dar de pe marile companii nu se pot scoate bani, că ştiu să ungă exact „ţâţânile” care scârţâie.
Oricum, stimaţi potentaţi locali, să dai 24 de amenzi în valoare totală 132 000 de lei RON transportatorilor înseamnă o medie de 55 de milioane de lei vechi fiecăruia. Dacă aţi dori să terminaţi cu activitatea acestora pentru a proteja RATL-ul sau vreo altă societate capabilă să susţină anumite trasee cu orare bine stabilite aţi putea să blocaţi zilnic staţiile cu poliţişti comunitari. Dar oare este bine? Dacă turdenilor nu le-ar conveni să ajungă rapid din Oprişani în centru la preţ de dumping, ar aştepta autobuzele RATL. Oricum, să ştiţi că una este să dai o amendă şi alta este să o încasezi. Ştiu transportatori care au adunat amenzi de sute de milioane fără să plătească un sfanţ. Şi probabil că nu o vor face niciodată. Şi când te gândeşti că primul ministru Boc, vrea să trimită acasă nişte foşti ofiţeri de poliţie şi armată care scot bani din piatră seacă pentru bugetul local. Când se ştie că „bob cu bob se umple carul”... Nici nu vreau să mă gândesc dacă ar schimba locurile Gheorghe Bob cu Maria Turceanu ce s-ar întâmpla. Probabil că s-ar dubla buget municipiului Turda. Iar Boc, neruşinatul, vrea să le taie din sporuri şi prime funcţionarilor publici. Sporuri şi prime care în România se dau pe criterii de competenţă, doar că şeful care aprobă primele şi cel care o primeşte are adesea acelaşi nume de familie.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh