20
Sam, Apr
20 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Polițiștii rutieri acționează, zilnic, pe raza întregului județ, pentru prevenirea accidentelor rutiere, depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație și care pun astfel în pericol siguranța rutieră.

Pe lângă acțiunile polițiștilor, pentru reducerea numărului de accidente este nevoie de implicarea tuturor participanților la trafic –principala verigă în lanțul siguranței rutiere.

 

Ieri, polițiștii rutieri din Cluj-Napoca au aplicat 62 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului rutier, fiind reținute 16 permise de conducere; 12 conducători auto au fost sancționați pentru neacordare de prioritate pietonilor, iar 22 de pietoni, angajați în traversări neregulamentare, au fost sancționați.

Pentru realizarea siguranței rutiere, pe lângă acțiunile polițiștilor rutieri trebuie să își dea concursul și participanții la trafic, care trebuie să conștientizeze importanța respectării regulilor de circulație.

Zilele trecute, pe raza municipiului Cluj-Napoca au fost înregistrate mai multe accidente rutiere grave, majoritatea având drept cauză indisciplina pietonilor, care au traversat prin locuri nepermise și fără să se asigure corespunzător, însă și a conducătorilor auto care, grăbiți și neatenți, au scăpat din vedere siguranța lor și a celorlalți.

 

Exemple infracțiuni rutiere constatate de polițiști, pe raza întregului județ:

 

***La data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 12:10, polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier, au depistat un tânăr, de 23 de ani, din

 

 

Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Dorobanților, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

***La data de 19 septembrie a.c., în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Secţia 7 Poliţie, au depistat pe Calea Dezmirului, un bărbat, de 38 de ani, din Cluj-Napoca, care conducea un autoturism fără a poseda  permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, autoturismul era neînmatriculat și avea montate plăcuțe de înmatriculare false.

***Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii au depistat un bărbat, de 30 de ani, din comuna Frata, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, având suspendat dreptul de a conduce.

*** Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dej au depistat un bărbat, de 41 de ani, din comuna Cuzdrioara, care conducea, prin localitatea Mănășturel, un autoturism neînmatriculat, ce avea aplicat număr fals, fără a avea permis de conducere.

*** Polițiștii din Dej au depistat un tânăr, de 25 de ani, din Dej, care conducea un autoturism pe strada Gutinului, având permisul de conducere reținut ca urmare a săvârșirii unor infracțiuni la regimul rutier.

*** Polițiștii din Gherla au depistat un bărbat, de 65 de ani, din Dej, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Sântejude, fiind sub influența alcoolului (peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat).            

 

         

Exemple accidente rutiere grave produse pe raza municipiului Cluj-Napoca:

 

La data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 05:50, un bărbat, de 63 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe strada Oașului, din Cluj-Napoca, a surprins și accidentat o femeie, de 48 de ani, din Cluj-Napoca.

Femeia s-ar fi angajat în traversarea regulamentară a străzii, pe trecerea de pietoni. În urma impactului, aceasta a fost rănită grav, fiind transportată la unitatea medicală.

 

 

 

 

La data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 12.15, o femeie, de 67 de ani, din Satu Mare, în calitate de pieton, s-ar fi angajat în traversarea neregulamentară a străzii Republicii, prin loc nemarcat și fără să se asigure corespunzător, fiind surprinsă și accidentată grav de un autoturism.

 

La data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 21:30, un bărbat, de 28 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aurel Vlaicu, a surprins și accidentat grav o femeie, de 46 de ani, din Cluj-Napoca, care s-ar fi angajat neregulamentar în traversarea străzii.

 

La data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 12:15, un bărbat, de 36 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe strada Oașului, din municipiu, s-ar fi dezechilibrat, căzând pe partea carosabilă și rănindu-se grav.

Bărbatul avea o concentrație de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh