18
Joi, Apr
20 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Azi, 18 iulie a.c, poliţiştii clujeni au acţionat pentru prevenirea furturilor de/din bagaje, genţi şi buzunare, în aeroportul din Cluj-Napoca.

Acţiunea a marcat lansarea campaniei ,,Nu mă las furat!”, proiect iniţiat de către poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei ai Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj.

Poliţiştii i-au informat pe pasageri cu privire la importanţa supravegherii bagajelor în aeroport, astfel încât călătoria acestora să nu fie umbrită de evenimente neplăcute şi le-au oferit etichete pentru bagaje cu mesaje preventive.

În această perioadă, festivalurile/evenimentele care au loc pe raza judeţului Cluj atrag mulţi turişti, motiv pentru care poliţiştii de prevenire îşi vor concentra acţiunile în zona aeroportului, în gări, la locurile de cazare sau campare, pentru a preveni victimizarea acestora.

La activităţi au participat şi jandarmi.

 

RECOMANDĂRI ADRESATE PASAGERILOR:

 

Pentru că este mult mai important să previi şi pentru a nu avea neplăceri când călătoriţi cu avionul, ţineţi cont de recomandările noastre:

Niciodată să nu lăsaţi bagajele nesupravegheate ori în grija unor persoane necunoscute, sau bani, portofele, telefoane mobile la vedere.

Păstraţi bunurile de valoare la dumneavoastră sau în bagajele de mână (documente de identitate, bijuterii etc.).

Bagajul de cală trebuie să fie bine asigurat corespunzător (preferabil şi înfoliat) pentru că pe durata manipulării sau a zborului e posibil să sufere

 

 

deteriorări, iar conţinutul lui să fie expus.

Pentru a nu vi se fura din genţi sau din buzunare, fiţi vigilenţi în zona restaurantelor, de check-in, în aglomeraţie, chiar dacă vă grăbiţi sau sunteţi obosiţi.

Pentru a nu vi se sustrage bagajul din zona benzilor de ridicare bagaje, de la sosiri, prezentaţi-vă cât mai repede în această zonă pentru a-l recupera. Puteţi aplica şi un semn distinctiv pe bagajul de cală, care să vă atragă atenţia imediat când apare pe bandă.

 

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh