29
Vi, Mar
19 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cu prilejul desfăşurarii festivalului Untold, care urmează să se desfăşoare în municipiul Cluj-Napoca, în perioada 2-5 august.a.c., Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, având în sprijin efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureş și Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, alături de celelalte structuri ale M.A.I, vor acţiona în sistem integrat, pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică, atat în perimetrul festivalului, cât și în mun. Cluj-Napoca, în cadrul dispozitivului integrat de menținere a ordinii publice.

             Pentru siguranţa participanţilor la acest eveniment, Gruparea de Jandarmi Mobilă “Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca, în calitate de structură responsabilă pentru misiunea de asigurare a ordinii publice pe timpul Untold Festival, va realiza managementul integrat al riscurilor, precum și măsuri specifice de instituire  a unor  dispozitive  preventive și reactive, prin acţiuni de patrulare, observare, supraveghere şi la nevoie, de intervenţie, atât în proximitatea locului de desfăşurare a evenimentului, cât şi în zonele aglomerate şi pe traseele care converg către locaţia evenimentului.

            În această misiune vor fi angrenați aproximativ 500 de jandarmi, din cele trei instituții ale Jandarmeriei Române participante la misiune.

              În toată această perioadă, reprezentanţii forțelor de ordine publică vor executa misiuni specifice pe linie de ordine şi siguranţă publică în zona gărilor, aeroportului, pe traseele mijloacelor de transport în comun, precum şi în zonele de cazare a turiştilor români şi străini care se vor afla în municipiul Cluj-Napoca pe durata desfăşurării festivalului.

            Conform planului integrat de menţinere şi asigurarea a ordinii publice, pe timpul desfăşurării festivalului Untold 2018, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, vor desfaşura misiuni specifice de menţinere a ordinii publice, de fluidizare si  restricţionarea temporară sau deviere a traficului rutier pe traseele şi în zonele de desfăşurare a concertelor.

            La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost dispuse măsuri suplimentare pentru buna desfășurare a festivalului.

            Astfel, zilnic vor acționa peste 450 de polițiști de ordine publică, rutieri, de acțiuni speciale, de investigații criminale, investigarea criminalității economice, precum și din alte structuri, pentru prevenirea unor incidente. Forțele angrenate în aceste misiuni sunt suplimentare dispozitivului de ordine și siguranță publică ce acționează zilnic pe raza municipiului Cluj-Napoca pentru siguranța cetățenilor.

            Premergător începerii festivalului, polițiștii specializați au efectuat controale pirotehnice în zona de desfășurare a evenimentului și pe căile de acces către acesta. Cuplurile chinotehnice specializate în detectarea materialelor explozive vor fi prezente la punctele de acces pe perioada festivalului.

            Polițiștii de prevenire au amenajat un punct de informare în incinta festivalului pentru a veni în întâmpinarea participanților cu recomandări și sfaturi, astfel încât să nu se înregistreze incidente.

            De asemenea, cele patru zile de festival vor angrena 450 de pompieri militari și 250 de medici, asistenți și studenți voluntari în misiunile desfășurate.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Avram Iancu” al judeţului Cluj va monitoriza şi evalua tipurile de risc aflate în domeniul de competenţă, asigurând răspunsul operativ în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă pe timpul festivalului, fiind în măsură să execute, la nevoie, operaţiuni de evacuare a persoanelor, stingere a incendiilor, descarcerare şi acordare a primului ajutor medical de urgenţă.

Personalul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj este sprijinit de specialiști și forțe de intervenție din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și structurilor județene Bihor, Salaj, Bistrița-Năsăud, Mureș și Maramureș.

Vor fi operaționalizate șase puncte de prim-ajutor și asistență medicală, iar echipaje mixte de pompieri și paramedici SMURD vor patrula în permanență în zona festivalului.

Patru ambulanțe SMURD sunt disponibile permanent în perimetrul festivalului pentru transportul la spital  în caz de nevoie, precum și două autospeciale pentru stingerea incendiilor care vor asigura prima intervenție în caz de necesitate.

Premergător derulării acestui eveniment, inspectorii ISU Cluj desfășoară controale preventive atât la amenajările temporare și obiectivele din perimetrul locației festivalului, cât și cele din zonele adiacente.

            Pe timpul desfăşurării festivalului, un echipaj al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., cu un elicopter tip EC-135 cu FLIR (sistem de  observare electro-optic pe timp de zi şi de noapte), va survola zona cu misiunea de a monitoriza şi transmite în timp real datele şi imaginile necesare pentru buna desfăşurare a acestui eveniment.

            Personalul Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca, în conformitate cu planul de acţiune pentru acest eveniment, va asigura suportul din punct devedere al traficului aerian şi al comunicaţiilor, astfel încât misiunea să se poată desfăşura în deplină securitate aeronautică, iar imaginile transmise live din elicopter să poată fi vizualizate de forţele de ordine din Centrul Operaţional.

            Recomandăm:

          Reprezentanţii forțelor de ordine recomandă celor care urmează să participe la acest eveniment, să evite implicarea în orice fel de conflict, să nu răspundă provocărilor, să nu consume băuturi alcoolice în exces sau alte substanțe interzise de lege şi foarte important,  să nu ezite să solicite sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliţie sau jandarmerie, dacă au nevoie de sprijin sau dacă sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale.

De asemenea, organizatorul recomandă participanților la acest eveniment, să nu se prezinte la porţile de acces cu bagaje voluminoase (genţi, rucsacuri) precum şi cu obiecte interzise de prevederile legale în vigoare.

 

Acesta este un comunicat de presă comun, al următoarelor instituții:

 

 Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca

 Inspectoratul de Poliție Județean Cluj

Inspectoratul de Jandarmi Județean „Alexandru Vaida Voevod” Cluj

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj

Unitatea Specială de Aviație Cluj-Napoca

 

        NR - Titlul ne aparține

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh