28
Joi, Mar
20 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Președintele Potaissa Turda, Flaviu Sâsâeac, a dezvăluit strategia clubului ajunsă la faza numărul trei. EL susține că planul inițial a fost de a face o echipă de handbal masculin la Turda, apoi de a face o echipă bună și, în sfârșit, de a face o echipă bună cu cât mai mulți jucători din pepiniera proprie. De aceea, spre surprinderea multora, echipa care a terminat ediția precedentă de campionat pe podium, pe poziția a treia, nu a făcut niciun transfer în vederea sezonului 2017-2018. Ba, ca să nu greșim, a făcut unul, însă este vorba de plecarea lui Silvian Amihăiesei la HC Vaslui, considerat de oficialii moldoveni cea mai importantă achiziție. Însă Potaissa Turda promovează la prima echipă 6 jucători tineri, de la juniori, care au misiunea de a rezolva faza a treia a planului inițial gândit de cei care au adus echipa acolo unde este ea astăzi.

Ei nu sunt, însă, singuri, ei vor fi ajutați de jucători cu experiență, de o formație care s-a închegat pe parcursul sezonului precedent, funcționând „ceas” în meciuri contra unor echipe cu bugete mult mai mari.

Unul dintre veteranii pe care tinerii se pot baza în teren este luptătorul sârb Nenad Savici, în curs de a deveni cetăţean român, după ani buni petrecuţi la Turda, și pe care suporterii turdeni îl consideră român și turdean deja de multă vreme.

„Sezonul care a trecut am avut parte de o susținere foarte, foarte bună, ceea ce a permis rezultate remarcabile. Domnul primar a fost liantul care a coagulat în jurul echipei tot ce înseamnă parte publică, parte privată, a oferit un sprijin deosebit activității noastre iar acest lucru nu a rămas fără urmări. Echipa s-a dezvoltat și a avut un parcurs excelent pe toate cele trei fronturi pe care a luptat: campionat, Cupa României și Cupele Europene. O finală de cupă europeană, „Final Four” în Cupa României și o medalie de bronz este bilanțul nostru la seniori și o medalie de bronz la grupele de juniori cu cinci jucători la lotul național de tineret și tot cinci la lotul național de seniori”, a subliniat președintele Flaviu Sâsâeac.

Sâsâeac vorbește cu încredere despre jucătorii sub 21 de ani care vin din spate, lângă Roland Thalmaier, un jucător deja consacrat, desemnat de suporteri drept cel mai bun tânăr handbalist în ediţia prededentă de campionat:  Alexandru Laslo, Teodor  Pinţoiu, Dragoş  Fleşer, Daniel Pop şi Vlad Bulgaria.

„Sunt jucători din propria pepinieră, care au promovat definitiv în lotul mare, jucători care vor avea o ascensiune astfel încât să fie printre cei mai buni jucători din Liga Națională, în doar câțiva ani de zile”, precizează Sâsâeac. Aceștia întregesc lotul unei echipe care mizează pe tinerețe și omogenitate, nu neapărat în această ordine, de altfel singura formație care a reușit în ultimele cinci sezoane să se claseze permanent pe primele cinci locuri.

Iată lotul cu care Potaissa Turda atacă sezonul 2017-2018:

Portari: Adrian Ţenghea, Ludovic Varo, Dragoş Fleşer

Extreme stânga: Răzvan Pavel, Lucian Ignat

Interi stânga: Radu Lazăr, Cîntec Georgică, Teodor Pinţoiu

Centri: Ionuţ Rotaru, Alexandru Laslo, Raul Marian

Interi dreapta: Cristian Adomnicăi, Roman Zacaciurin

Extreme dreapta: Roland Thalmaier, Daniel Pop, Vlad Bulgaria

Pivoţi: Nenad Savic, Dragoş Iancu, Mihail Huta, Radu Ştef

Interesant este faptul că, la conferința de presă organizată cu ocazia reunirii lotului echipei de handbal Potaissa Turda, primarul Cristian Matei nu a vorbit despre obiective impuse jucătorilor turdeni, ci doar despre încercarea de a le crea toate condițiile handbaliștilor, pentru a-și desfășura activitatea sportivă, ceea ce spune multe despre sprijinul total și necondiționat de care se bucură AHC Potaissa Turda din partea edilului turdean și a Consiliului local Turda.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh