16
Ma, Apr
13 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consiliul Județean împreună cu Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, invită toți iubitorii de natură, duminică, 22 aprilie a.c., la o acțiune de ecologizare a traseului deschis turiștilor din Cheile Turzii, Rezervație Naturală de interes național și Sit Natura 2000.

            „Scopul principal al acestei acțiuni îl reprezintă atât dorința de igienizare și menținere în condiții optime a rezervației, cât și pregătirea acesteia pentru afluxul de turiști și vizitatori care sunt așteptați în zilele libere din jurul datei de 1 Mai precum şi pe parcursul întregului sezon de vizitare ce bate la ușă”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

                Necesitatea derulării acestei acțiuni de ecologizare și menținere în condiții corespunzătoare a Cheilor Turzii este determinată de dorința de curățare, în primul rând, a cursului Pârăului Hășdate ce străbate defileul rezervației naturale de la un capăt la celălalt. Astfel, în fiecare primăvară, odată cu topirea zăpezilor, nivelul acestui pârâu crește semnificativ, apa preluând din localitățile situate în amonte unele deșeuri și pet-uri, pe care le transportă în aval. 

                Organizată de rangerii din cadrul Biroului Arii Protejate, structură mai-nou înființată în cadrul Salvamont Cluj cu rol în administrarea Cheilor Turzii și Cheile Turenilor, acțiunea de ecologizare programată în acest weekend va beneficia de participarea, deja anunțată, a reprezentanților administrațiilor locale din comunele Petreștii de Jos, Săndulești și Mihai Viteazu, ai Asociației Ecouri Verzi, ai Societății Lepidopterologice Române, ai Cluburilor Cicloturism Napoca și  Alpin Român, ai Asociației Natura Transilvaniei, ai Fundației de Ecologie și Turism Potaissa, dar și a personalului didactic, respectiv a elevilor din Școlile Gimnaziale „Ioan Bujor” din Petreștii de Jos, „Simion Balint” din Copăceni, comuna Săndulești și „Mihai Vodă” din Mihai Viteazu. 

                Desigur, invitația este adresată tuturor celor dornici să se implice și să ajute la asigurarea curățeniei în acest areal natural cu adevărat de poveste. Haideți să lăsăm Rezervația Naturală Cheile Turzii curată, fără deșeuri!

 

 

Biroul de presă

18 aprilie 2018

 

 

Consiliul Judeţean Cluj

Direcția Adminstrație și Relații Publice

Serviciul Relaţii Publice

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh