19
Vi, Apr
20 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În aceste zile se află în plină desfășurare Concursul de pescuit la crap, Cupa Potaissa. Clubul turdean de pescuit Crap Club Potaissa reușește, deja de 6 ani consecutiv, să organizeze în cele mai bune condiții o competiție de pescuit la crap foarte apreciată de pescarii sportivi participanți. În acest an, este prima ediție organizată pe o baltă din România, întrucât condițiile de organizare nu lasă prea multe opțiuni pe teritoriul României. Președintele clubului organizator, Lucian Papiu, proaspăt câștigător, alături de Radu Bănete și Alexandru Bottyan a Cupei Europene de Pescuit la Boilies pentru Profesioniști, de la Maconka (Ungaria), ne-a declarat despre această cea de-a 6-a ediție a Cupei Potaissa: „Este prima oară când Cupa Potaissa se desfășoară în această locație, la Sacoșu Turcesc (jud. Timiș), după ce de anul trecut am renunțat la bălțile din Ungaria. Sunt convins că va ieși un concurs extraordinar, pentru că organizarea nu mai are niciun secret pentru noi iar balta are tot ce trebuie pentru un concurs de anvergură. Cu siguranță se vor prinde foarte mulți pești, iar la un concurs de acest gen asta contează”, spune Papiu.

Concursul se desfășoară după un regulament pe cât de spectaculos, pe atât de corect, astfel că această competiție se bucură de multă popularitate în rândul pescarilor. Dinamismul regulilor de desfășurare și modul de calculare, premierea atât a cantității cât și a calității, face din Cupa Potaissa la pescuit la crap o competiție la care se primesc cu dificultate noi echipe participante, din simplul fapt că locurile se rezervă chiar de la o ediție la alta.

„La concursurile noastre ar vrea să vină foarte multe echipe de pescari dar, din păcate, nu se poate, pentru că, încă de la prima ediție a Cupei Potaissa la pescuit la crap, am stabilit că vor avea întotdeauna prioritate cei care au participat atunci. Fiind 21 de echipe participante, pe această baltă s-au putut crea trei locuri în plus, ocupate doar de echipe din afara țării!”, ne explică Lucian Papiu care mai precizează: „10 dintre echipele care participă la Cupa Potaissa sunt dintre cele contra cărora am concurat la concursul european pe care l-am câștigat, recent, la Maconka. În afară sunt cunoscuți, suntem vestiți că organizăm concursurile foarte bine și se știe că nu concurăm în competițiile noastre, în concursurile pe care noi le organizăm, și atunci nu există probleme”.

Derulat în acest an în perioada 25-29 iunie, concursul organizat de asociația turdeană „Crap Club Potaissa”, a avut la start 24 de echipe, din patru țări, 15 fiind din România. La acest eveniment sportiv, pescarii din cadrul clubului turdean nu concurează, ei asigură serviciile de arbitraj și cântărire a capturilor, tocmai pentru evitarea oricăror speculații sau neplăceri.

Vă vom ține la curent cu rezultatele competiției care, iată, face o bună reclamă municipiului Turda, prin numele dat concursului, însă trebuie să precizăm că meritul este exclusiv al Clubului de Pescuit Crap Club Potaissa și al președintelui acestuia, Lucian Papiu, fără nici cea mai mică implicare a autorităților locale.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh