16
Ma, Apr
14 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Federația Român- de Șah anunță că elevii scutiți de efort la orele de educație fizică vor face șah. Anunțul a fost făcut pe pagina Federației Române de Șah (F.R.Ș.), unde se mai arată, printre altele:

„Legat de acest subiect, ministrul Educației Naționale, profesorul universitar Valentin Popa a răspuns luni favorabil solicitării formulate de Sorin Iacoban, președintele Federației Române de Șah, și Ionuț Dobronăuțeanu, președinte adjunct al Federației Europene de Șah, în acest sens.

Reamintim, în context, că pregătirea cadrelor didactice va fi făcută în colaborare cu Casa Corpului Didactic. Până în prezent, un număr de 2.500 de profesori de educație fizică și sport au fost deja pregătiți în acest sens.

Prin intermediul programului intitulat EDUCAȚIE PRIN ȘAH, 500 de școli din întreaga țară au primit 5.000 de seturi de șah, precum și manuale. Există deja programe școlare pentru primii doi ani de studiu aprobate de către Ministerul Educației Naționale.

Această inițiativă este în contextul Declarației Parlamentului European nr. 50/2011 privind introducerea șahului în sistemele de învățământ ale țărilor membre. În România, acest lucru a fost implementat în primă fază prin emiterea a două ordine ale Ministrului Educației din 2014”, se consemnează de către FRȘ.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh