19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Îmi doresc ca sesiunea de toamnă a Parlamentului României, care a debutat zilele trecute, să reprezinte un moment de cotitură în ceea ce priveşte creşterea încrederii populaţiei în forul legislativ, cea mai importantă instituţie a democraţiei. Consider că este imperios necesar să avem în vedere dinamizarea activităţii parlamentare, şi, implicit, a procesului de legiferare, pentru ca fiecare dintre noi să contribuim la schimbarea percepţiei românilor referitoare la funcţionarea Parlamentului. În opinia mea, parlamentarii sunt responsabili în mod direct de imaginea mai puţin confortabilă a instituţiei în ochii oamenilor, şi, chiar dacă deficitul de încredere a evoluat în timp, lent dar accentuat din 1990 încoace, cred că avem datoria de onoare în faţa românilor de a demonstra că suntem în stare să muncim în folosul lor.

În consecinţă, mi-am propus să contribui și în această sesiune parlamentară la instituirea unui nou concept al abordării relaţiei dintre noi şi populaţie, printr-o implicare dinamică şi o cointeresare directă, în aşa fel încât populaţia, electoratul care ne-a trimis aici, să simtă într-adevăr că îi reprezentăm. Este deci momentul să facem ceea ce trebuie să facem, pentru a nu mai fi arătaţi cu degetul şi pentru a da forţă puterii legislative, Parlamentului, garantul democraţiei şi al respectării statului de drept din România.

       Ţin să remarc paşii făcuţi în acest an în ceea ce priveşte buna colaborare dintre Guvern şi Parlament, în scopul punerii în aplicare a programului de guvernare şi a rezolvării principalelor priorităţi ale românilor. Este indiscutabil că măsurile luate până acum de Guvernul PSD, şi girate de majoritatea parlamentară PSD-ALDE, au condus la eficientizarea generală a bunului mers al lucrurilor din ţară, cu efecte pozitive atât pentru români, cât şi pentru instituţiile statului. Faptul că PSD s-a ţinut de cuvânt, ca partid care gestionează guvernarea, s-a transpus în creşterea calităţii vieţii românilor, care au simţit în propriile buzunare efectele benefice ale deciziilor luate de Executiv! Parlamentarii PSD vor susţine şi în această sesiune măsurile legislative de continuare a creşterii şi stimulării economice, de creare de noi locuri de muncă şi susţinerea investiţiilor, astfel încât să ne îndreptăm spre nivelul de trai al ţărilor europene mult mai dezvoltate!

Cetăţenii au nevoie de răspunsuri, atât din partea Parlamentului, cât şi a miniştrilor, iar problemele care-i frământă trebuie să îşi găsească rezolvarea din partea autorităţilor abilitate! În acest sens, eu voi respecta programul de audienţe instituit încă de la începutul mandatului, la biroul parlamentar din municipiul Turda, Str. Libertăţii, nr. 9, în fiecare zi de vineri, de la orele 10.00 (Pentru înscrieri, telefon 0725.109.410). De asemenea, îi aştept pe turdeni şi pe clujeni să îmi sesizeze toate doleanţele cu care se confruntă, la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Mă voi strădui să îi reprezint cu cinste şi onoare pe locuitorii municipiului Turda şi ai judeţului Cluj, indiferent de pasiunile lor politice. Credinţa mea este că menirea unui parlamentar este să încerce la maxim posibil să rezolve problemele oamenilor, iar eu voi face acest lucru şi în continuare pentru turdeni şi clujeni, în limitele permise de prerogativele funcţiei de deputat. De asemenea, le transmit autorităţilor administraţiei publice locale clujene că au în mine un partener implicat, pentru ca împreună să contribuim la realizarea proiectelor legate de dezvoltarea localităţilor judeţului şi implicit la creşterea calităţii vieţii oamenilor de aici!

              

Deputat PSD Cluj,                                  

Cristina BURCIU

19 septembrie 2017

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh