28
Joi, Mar
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consiliul Județean Cluj a transmis presei două comunicate de presă alarmante, pentru a răspunde unor așa-zise afirmații făcute în spațiul pulic de actualul director al Aeroportului CLuj-Napoca, David Ciceo, al cărui mandat expiră la jumătatea lunii octombrie anul curent. Primul comunicat, intitulat „Incitare și manipulare la Aeroport făcute de directorii instituției”, precede o „Somație publică”, emisă de președintele COnsiliului Județean Cluj, Alin Păunel Tișe: „

Consiliul Județean condamnă ferm declarațiile iresponsabile făcute de către conducerea Aeroportului, în sensul că, dacă din data de 17.10.2017 încetează conform legii mandatul directorului general, se pune în pericol siguranța aviației și a populației. 

Mandatele directorilor generali încetează în virtutea legii și a hotărârii Consiliului Județean la fel ca mandatele actualului consiliu de administrație (CA). Afirmațiile false că noul CA va numi director o persoană care nu îndeplinește condițiile legale și, astfel, vor cădea avioanele și se pune în pericol traficul, sunt inadmisibile.

Afirmațiile iresponsabile ale directorului că din data de 17.10.2017 ora 0, când încetează mandatul său, pot cădea avioane întrucât nu mai ocupă funcția de director general, sunt halucinante. Conducerile aeroporturilor din țară au fost schimbate de nenumărate ori, cum este și cazul Aeroportului Otopeni, fără ca siguranța aviatică să fie pusă în pericol.

Ca urmare a nemulțumirii cauzate de decizia Consiliului Județean Cluj privind încetarea mandatului de director al domnului David Ciceo, acesta încearcă să genereze o stare conflictuală cu Consiliul Județean, încercând să atragă în demersul său mai multe instituții precum:

  1. Consiliul Internațional al Aeroporturilor pe a cărui conducere încearcă să o influențeze astfel încât să sancționeze public decizia Consiliului Județean Cluj
  2. Autoritatea Aeronautică Civilă, entitate la nivelul căreia se fac presiuni pentru a semnala public decizia CJC sub pretextul că această hotărâre pune în pericol securitatea aeronautică
  3. Angajații celorlalte regii din subordinea Consiliului Județean Cluj în cazul cărora s-a luat o decizie similară
  4. Companiile aeriene care operează pe Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj
  5. Precum și familiile angajaților aeroportului

În data de 25.09.2017 directorul Aeroportului a convocat o ședință cu toți angajații, dezinformându-i și manipulându-i cu scopul de a-i determina să iasă în stradă și să protesteze public pentru ca el să își mențină funcția. Intoxicarea făcută la Aeroport cum că angajații își vor pierde locurile de muncă, că vor fi dați afară și că Aeroportul se închide reprezintă o manipulare ordinară făcută de directorii Aeroportului care vor răspunde pentru aceasta conform legii. Instigarea angajaților la a protesta împotriva Consiliului Județean care a investit sute de milioane de euro în Aeroportul care le-a oferit aceste locuri de muncă este un fapt regretabil. 

Avertizăm în mod public conducerea Aeroportului să renunțe la manipulări și la propagarea unor informații false în spațiul public întrucât Aeroportul este o instituție publică care nu se confundă cu o persoană. Astfel, aplicarea unei legi nu poate duce la bulversarea activității aeroportuare.

Consiliul Județean Cluj își menține punctul de vedere prin care arată că este nevoie de organizarea unor concursuri la toate regiile aflate în subordine iar, până la realizarea acestuia, CA va putea delega aceste atribuții unor persoane, nemembre CA, care îndeplinesc prevederile OUG 109/2011.

 

Biroul de presă”

 

Redăm mai jos și al doilea comunicat, conținând așa-numita „Somație publică” venită din partea președintelui Consiliului Județean Alin Păunel Tișe: 

„Afirmațiile publice halucinante făcute în spațiul public de către directorul aeroportului, Ciceo David, respectiv - că dacă nu rămâne el director există un pericol real să cadă avioane, că poate avea loc o tragedie mai mare decât în cazul Colectiv, că este posibil ca din data de 17 octombrie 2017 să nu mai zboare nici un avion din Cluj – sunt inadmisibile.

Aceste afirmații iresponsabile, făcute cu scopul de a crea presiune asupra Consiliului Județean și pentru a stârni panica în rândul populației sunt false, nepermise și se situează în afara legii.

Hotărârile Consiliului Județean sunt legale și obligatorii pentru directorul aeroportului până când o instanță de judecată le-ar califica drept ilegale!


În calitate de președinte al Consiliului Județean – proprietar al aeroportului – Îl Somez Public pe directorul aeroportului, Ciceo David, să înceteze orice declarație menită să creeze panică în rândul populației

și să producă pagube aeroportului și județului Cluj.

În cazul în care aceste declarații iresponsabile vor continua, voi demara, în regim de urgență,  procedura legală de destituire.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh