28
Joi, Mar
23 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Chiar dacă bugetul creionat și propus de administrația PNL-UDMR-PPU-SL a fost adoptat cu unanimitate de voturi, ceea ce înseamnă că cei din opoziție l-au aprobat, înainte de exprimarea votului, grupul de consilieri PSD a dat citire, prin vocea liderului local, Gheorghe Rece poziției sale. Prin aceasta, social-democrații au vrut să atragă atenția asupra unor aspecte și să transmită cetățenilor punctul lor de vedere:

 

Poziția Grupului P.S.D. Câmpia Turzii referitoare la Proiectul de Hotărâre privind aprobarea Bugetului General de Venituri și Cheltuieli al Municipiului Câmpia Turzii pentru anul 2018

 

Grupul  PSD o să voteze bugetul, deoarece este normal să existe un buget aprobat pentru o bună funcționalitate a administrației publice locale, dar nu putem să nu atragem atenția asupra unor lucruri:

  1. Deși am solicitat întocmirea bugetului prin dezbateri publice, prin consultări cu cetățenii, ONG-uri, asociații, mediul de afaceri, să nu mai spunem de consultările cu comisiile de specialitate ale Consiliului Local, nu ați făcut acest lucru, sfidând-ne atât pe noi dar cel mai important sfidând-i pe cetățenii Municipiului Câmpia Turzii, ba mai mult, nu ați avut nici măcar bunul simt să răspundeți în termenul prevăzut de lege la cererile noastre, depuse în scris, în acest sens. Acest aspect l-am semnalat și anul trecut și nu înțeleg de ce nu faceți acest lucru. Nu putem decât să ne gândim că vă este frică să organizați o dezbatere publică pe acest important subiect.
  2. Analizând Execuția Bugetară pe 2017, an în care, prin politicile de guvernare ale PSD-ALDE, s-au majorat substanțial veniturile tuturor angajaților din Primărie, am observat că nu sunt influențe negative majore cu privire la prognoza pe anul 2018 la capitolul funcționare.
  3. La capitolul „Dezvoltare” constatând faptul că lista de lucrări NOI de investiții cuprinde doar două poziții, dintre care una majoră și anume: „Etajare imobil Grădinița Pinocchio în vederea înființării unei creșe, str. Retezatului nr. 8”, proiect inițiat, susținut, depus de către administrația condusă de PSD în mandatul trecut, aprobată și finanțată de către mult ”hulitul”, chiar și în cadrul ședințelor de Consiliu Local de la Câmpia Turzii, guvern PSD –ALDE, considerăm că noi, Social-Democrații de la Câmpia Turzii, ne-am făcut încă o dată datoria față de acest municipiu, față de cetățenii lui și sperăm că o să fiți în stare să duceți la capăt finalizarea acestui proiect important.
  4. Nu ni se pare corect față de cetățenii Câmpiei Turzii să avem un excedent bugetar, adică bani necheltuiți care există la dispoziția UAT-ului în Trezorerie, cumulat pe ultimii ani, în jur de 9 300 000 de lei ( aproximativ 2 000 000 de Euro) și orașul sa arate ca după război, cetățenii să nu beneficieze conform legii, conform bunului simt, de confortul urban pe care administrația este obligata să-l asigure plătitorului de taxe și impozite, respectiv stare trotuare, drumuri, spatii verzi și parcuri, iluminat public, salubrizarea orașului. Suntem corigenți la aceste capitole după ce ani de zile eram printre fruntași  la nivel național.

Ca o scurtă concluzie: dacă în ultimii doi ani oamenii au fost mințiți că nu sunt bani, în acest an executivul nu mai poate și nu îi mai este permis să invoce lipsa banilor pentru nerealizarea acestor obligații față de cetățenii Municipiului Câmpia Turzii, față de Municipiu și față de lege!”

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh