28
Joi, Mar
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În campania electorală pentru alegerile din vara anului 2016, PMP Turda a fost singurul partid care a propus reducerea impozitelor pentru proprietate, pe care le plătesc contribuabilii turdeni. Chiar dacă nu am reușit să intrăm în Consiliul Local decât cu 3 consilieri (o performanță, totuși), am căutat soluțiile necesare pentru ca propunerea noastră să devină decizie a administrației locale.

Pentru a pune în practică propunerea PMP din campania electorală, era nevoie de o majoritate de voturi. În acest sens, în anul 2017, atunci când s-au stabilit impozitele pentru 2018, s-au alăturat demersului nostru primarul Cristian Matei, alături de consilierii PSD, ALDE și PRM, cărora le mulțumim în numele cetățenilor turdeni care au constatat scăderea impozitelor locale, în momentul în care și-au achitat dările înspre bugetul local.

Pe această cale, vă anunțăm că și proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2019 prevede o nouă reducere procentuală a impozitului plătit de populație pentru proprietate, continuându-se astfel demersul inițiat de consilierii PMP Adrian Nap, Emil Moldovan și Radu Zoltan.

Taxele și impozitele locale mai pot fi achitate integral până la data de 31 martie, situație în care plătitorii pot beneficia de o importantă reducere de 10%.

Ca politician, cred că în primul rând avem o responsabilitate față de cetățeni, atât față de cei care ne-au ales, cât și față de cei care nu ne-au ales. Nu ne-a interesat să facem opoziție de dragul opoziției, în detrimentul cetățenilor, ci ne-a interesat să atragem de partea proiectelor noastre, benefice turdenilor, suficiente voturi astfel încât ele să se transforme în decizii administrative. Din acest punct de vedere, cred că am reușit, cu atât mai mult cu cât alți colegi din dreapta eșichierului politic, deși au 5 voturi în Consiliu, nu au reușit să facă nimic, preferând certurile, scandalurile, acuzațiile sau tensiunile inutile, dintr-o dorință de alimentare a intereselor politice, de grup sau personale.

În politică, e important să știi să negociezi în favoarea cetățeanului. Am susținut și susținem dezvoltarea Turzii, indiferent cine este promotorul ei, pentru că este vorba de localitatea noastră, iar interesul localității trebuie să fie mai presus de interesul politic. Tocmai de aceea, din acest punct de vedere, îl felicităm pe primarul Cristian Matei, pentru premiul obținut la Comisia Europeană de la Bruxelles, mai ales că am fost printre aceia care am susținut necondiționat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al localității, conștienți că doar așa putem dezvolta Turda într-un ritm mai alert. Să sperăm că acest premiu se va transforma, cât de repede, în noi fonduri europene atrase pentru localitatea noastră, pentru că asta este ceea ce așteaptă cetățenii, să le rezolvăm problemele cu care se confruntă, indiferent că e vorba de drumuri, sistemul de sănătate, dezvoltarea zonelor verzi sau a unor servicii profesionale de salubritate.

Le mulțumesc încă o dată turdenilor că ne-au susținut, că ne susțin și sper că ne vor susține și în continuare, pentru a ne da posibilitatea să le răsplătim încrederea cu noi proiecte cu impact direct asupra vieții lor

                                                                    Adrian Nap, președintele PMP Turda.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh