29
Vi, Mar
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Deputatul social democrat de Cluj, Cristina Burciu, a adresat o interpelare parlamentară ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă, căruia i-a cerut să-i prezinte stadiul reformelor companiilor de stat.

Parlamentarul turdean a subliniat că analiştii financiari şi economici afirmă că Guvernul României trebuie să implementeze o nouă strategie în ceea ce priveşte reforma din companiile de stat.

„Specialiştii în domeniu susţin implementarea unei noi gândiri atât din punctul de vedere al managementului, cât şi al redimensionării personalului”, a arătat Cristina Burciu, în documentul oficial înaintat conducerii Ministerului Economiei.

În cadrul interpelării, deputatul PSD a solicitat răspuns la o serie de întrebări: „1. Cum vedeţi reformarea companiilor statului privitor la contractele de muncă ale angajaţilor?; 2. Care este stadiul implementării programelor de restructurare?; 3. Cum veţi implementa reformele din companiile de stat, raportat la politica bugetare pentru anul în curs?; 4. Care este cuantumul pierderilor actuale ale companiilor de stat româneşti?; 5. Cum apreciaţi interesul actual al investitorilor străini pentru România?”.

„Cel mai important obiectiv în vederea salvării societăţilor care însă mai sunt în portofoliul statului este cel de a identifica soluţiile privind eliminarea pierderilor suferite de-a lungul timpului. Ulterior, trebuie aplicate programe serioase de management investiţional şi de dezvoltare, astfel încât societăţile de stat să fie salvate de la faliment şi să poată crea locuri de muncă pentru economie”, a concluzionat deputatul clujean.

 

Biroul de Presă al Deputatului PSD Cluj Cristina Burciu, 21 septembrie 2018

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh