28
Joi, Mar
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În urmă cu două luni, într-o discuție pe care am avut-o cu edilul Câmpiei Turzii, acesta mi-a mărturisit că este decis să îl dea în judecată pe prefectul pesedist al județului Cluj, Ioan Aurel Cherecheș, care, a promis inclusiv printr-un protocol scris, parafat și semnat, că va deschide birouri de Permise și Înmatriculări și Pașapoarte la Câmpia Turzii.

Desigur că deschiderea unor astfel de birouri ar reprezenta o palmă dată municipiului Turda, care nu deține reprezentanțe ale respectivelor instituții, cetățenii trebuind să se deplaseze în capitala de județ pentru obținerea pașapoartelor sau a permiselor de conducere și plăcuțelor de înmatriculare pentru auto.

Nu am scris, până acum, despre cele spuse de Lojigan în urmă cu două luni pentru că nu am crezut că va merge, până în capăt, cu demersul promis. Iată însă că acum, primarul Dorin Lojigan a transmis, public, pe pagina sa de Facebook, cum a acționat pentru obligarea prefectului să respecte protocolul pe care prefectul Cherecheș l-a recunoscut și reafirmat la inaugurarea noului sediu al Poliției Câmpia Turzii, în luna martie a acestui an.

Iată cu, după ce a așteptat în deșert 7 luni ca prefectul să-și țină cuvântul, primarul Dorin Lojigan, avocat de meserie, a decis să ducă lupta cu Partidul Social Democrat, aflat la putere pe plan central, la un alt nivel, devenind, astfel, principalul vârf de lance al Partidului Național Liberal la nivel județean, alături de Păunel Tișe, care șicanează și hărțuiește PSD de câte ori are ocazia.

Iată declarația primarului Lojigan:

„Întotdeauna am afirmat că interesele cetățenilor din Municipiul Câmpia Turzii sunt superioare oricăror orgolii sau ambiții politice.

Tocmai din acest motiv am decis să-l acționez în instanță pe prefectul județului Cluj, Ioan Aurel Cherecheș, pentru a-l obliga să ducă la bun sfârșit protocolul semnat în luna octombrie 2017, prin care la Câmpia Turzii trebuiau să se deschidă birourile de Permise și Înmatriculări și Pașapoarte. Azi am înregistrat pe rolul Judecătoriei Turda acțiunea în instanță, sub nr. 6884/328/2018.

Din informațiile pe care le dețin, reticența prefectului de a pune în aplicare protocolul semnat, împreună cu Municipiul Câmpia Turzii și cu IPJ Cluj nu a fost altceva decât un joc politic, ordonat de mai-marii acestuia de la București, iar dacă se va dovedi că acest lucru este real, prefectul de Cluj va trebui să demisioneze.

Nu ai voie, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu să te subordonezi unor mojicii politice de cea mai joasă speță – în special atunci când tu, personal, recunoști pe postul național de televiziune, că serviciile care ar trebui să se deschidă la Câmpia Turzii ar deservi peste 100.000 de cetățeni.

Am deplină încredere în actul de justiție din România și sunt convins că, odată ce acest proces se va termina, prefectul de Cluj va fi nevoit să deschidă birourile promise!

Profit de această ocazie pentru a-mi reitera afirmațiile potrivit cărora nu voi cruța niciun efort pentru bunăstarea și dezvoltarea orașului Câmpia Turzii și le mulțumesc concetățenilor mei pentru încrederea pe care mi-o acordă atât mie, cât și echipei din Primărie”, susține Dorin Lojigan.

Un astfel de demers, pe calea justiției, comportă însă, una sau mai multe probleme. Prima dintre ele este aceea că Ioan Aurel Cherecheș ocupă funcția pentru o perioadă limitată de timp, el putând fi schimbat oricând de Guvernul României, iar următorul prefect nu poate fi obligat să pună în aplicare promisiunile predecesorului său. O altă problemă este, presupunând că Lojigan câștigă procesul iar Instituția Prefectului județului Cluj va fi obligată să înființeze respectivele birouri, faptul că nimic nu-l împiedică pe prefect să le desființeze după o scurtă perioadă, motivând că sunt ineficiente, sau că se restructurează acele servicii, ori găsind alte motive, mai mult sau mai puțin reale, mai mult sau mai puțin... politizate.

Cert este că înființarea respectivelor birouri la Câmpia Turzii ar fi, pe cât de binevenite pentru locuitorii municipiului Câmpia Turzii ( și inclusiv pentru cetățenii din Turda și toată zona rurală din sud-estul județului Cluj), pe atât de plină de beneficii electorale pentru primarul Dorin Lojigan, aflat abia la primul mandat, și pentru PNL Câmpia Turzii, ba chiar și pentru PNL Cluj.

 

Puteți viziona aici promisiunile făcute de prefect la inaugurarea noului sediu al poliției Câmpia Turzii, în martie 2018:http://turdainfo.ro/index.php/video/13177-inaugurarea-sediului-politiei-campia-turzii-fostul-incubator-de-afaceri-20-martie-2018

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh