19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator a fost adoptată în şedinţa de Plen a Senatului, de ieri, cu un număr de 73 de voturi pentru, 19 împotrivă şi 8 abţineri.

Propunerea legislativă este iniţiată de către senatorul social-democrat, Alexandru Cordoş, şi susţinută, în calitate de coiniţiatori, de alţi 33 de senatori şi 14 deputaţi.

„Prin această iniţiativă, ne-am propus să punem în concordanţă Legea medierii nr.192/2006 cu decizia Curţii Constituţionale, astfel încât să nu se mai creeze nicio confuzie cu privire la etapa de „informare” din cadrul medierii. În acest sens, părţile îşi pot soluţiona conflictele de orice natură, atât înainte, cât şi după declanşarea  unui proces în faţa instanţei de judecată”, a declarat iniţiatorul legii, senatorul PSD, Alexandru Cordoş.

Medierea reprezintă un beneficiu în soluţionarea a numeroase cauze şi este un instrument modern de lucru aflat la dispoziţia judecătorului. Modificările aduse Legii medierii menţin caracterul facultativ al procedurii de medierii, tocmai pentru a nu se încălca accesul liber la justiţie, medierea fiind un proces ce convingere intimă a părţilor şi nu un act de dispoziţie al instanţei.

Propunerea legislativă, înregistrată la Senat cu numărul  L250/2016, urmează să ajungă la Camera Deputaţilor, unde va primi votul final, în calitate de Cameră decizională.

Data

18.10.2016

Senator PSD

 

Alexandru Cordos

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh