28
Joi, Mar
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cetăţenii trebuie să beneficieze cu adevărat de creşterea economică: salarii mai mari, servicii medicale de calitate, educaţie de top, pensii cinstite!

Fiecare cetăţean şi fiecare familie care munceşte din greu trebuie să aibă şansa de a face parte din clasa de mijloc. Propunerile pe care PSD le-a adresat până acum românilor sunt proiecte realizate de oameni cu experienţă în guvernare care au muncit pentru a creşte nivelul de trai al românilor, proiecte pentru un viitor mai bun pentru români.

Direcţiile de guvernare ale PSD:

ü  Mai mulţi români în clasa de mijloc;

ü  Cetăţenii să beneficieze cu adevărat de creşterea economică: salarii mai mari, servicii medicale de calitate, educaţie de top, pensii cinstite;

ü  Eliminarea a 102 taxe nefiscale;

ü  Sprijinirea fermierilor români pentru a nu mai importa alimentele pe care românii le pun pe masă;

ü  Reindustrializare, locuri de muncă bine plătite în companii româneşti puternice;

ü  1 SRL gratuit, 1 leu capital social, o zi pentru înfiinţarea unei firme, cont bancar gratuit, e-semnătură gratuită;

ü  România start-up - sprijinirea tinerilor, pentru a îi convinge că viitorul lor este aici acasă;

ü  Creşterea anuală cu 20% a numărului de firme existente şi creşterea competitivităţii;

 

Creșterea economică, eliminarea impozitelor pe venit pentru o anumită categorie de salariați, cei care desfășoară activități independente și pensionarii care au mai puțin de 2.000 de lei brut pe lună, dar și alte obiective precum creșterea veniturilor și reducerea birocrației se regăsesc programul economic al PSD. În program sunt prezentate, pentru fiecare măsură, sursa de finanțare, calendarul de implementare, efectele, beneficiarii și impactul bugetar.

 

Între măsurile propuse în programul economic al PSD se află creșterea salariului minim brut de la 1.250 lei în 2016 la 1.750 în 2020 și creșterea punctului de pensie de la 871,1 lei în 2016 la 1.400 în 2020. Scăderea impozitului pe venit de la 16 % (2016) la 0 % la 1 ianuarie 2018 pentru salariații care au minim 2.000 de lei brut pe lună și de la 16 % la 10 % (2018) pentru cei cu un salariu brut lunar de 2.000 lei iar pentru pensionarii care au mai puțin de 2.000 de lei brut pe lună este prevăzută eliminarea  impozitului pe venit de la 1 ianuarie 2017 și redus de la 16% până la 10 % pentru cei care depășesc 2.000 de lei brut pe lună. Aceste măsuri sunt însoțite și de scăderi sau eliminări preconizate ale contribuțiilor (CAS, CASS, șomaj, concedii, etc.), urmând ca pensionarii să nu mai plătească contribuțiile la sănătate. Pentru cei care desfășoară activități independente  va fi eliminat impozitul pe venit pentru cei care realizează venituri mai mici sau egale cu 24.000 de lei anual și va scadea același impozit de la 16 %, cât este în prezent,  la 10 % pentru cei care realizează venituri de peste 24.000 de lei anual. Nu vor mai plati impozit pe venit din 2018 cabinetele individuale, PFA, DDA, medicii, artiștii, scriitorii, jurnaliștii, notarii, contabilii care au venituri din activități independente de până la 24.000 lei anual.

 

Programul propune, de asemenea, ca, pentru un salariu mai mic sau egal cu 2.000 de lei, pentru toți medicii indiferent de salariu și cei care lucreaza în IT, de la 1 ianuarie 2018 să fie eliminat impozitul pe venit, care în prezent este de 16%.

 

Pensia minima garantată va crește de la 400 de lei cât este în prezent la 520 de lei de la 1 martie 2017 și la 640 de lei începând din 2018

 

De asemenea, programul economic prevede scăderea TVA general de la 20% la 18 % la 1 ianuarie 2018, eliminarea impozitului pe venitul agricol de la 1 ianuarie 2018, precum și a impozitului pe autoturisme (capacitatea cilindrică mai mică de 1,600 cc), motociclete, microbuze, autobuze, tractoare, remorci, autovehicule de transport marfă. Calculul accizelor se va face la cursul real al euro la data de 1 octombrie a anului anterior - în prezent este calculat la 4,73 lei pe euro și va fi stopată externalizarea profiturilor de către firmele multinaționale. Tot de la 1 ianuarie 2018, TVA pentru vânzarea de locuințe va fi eliminat, iar cel pentru publicitate micșorat la 9%.

 

Împreună îndrăznim să credem în România!

 

Mai multe detalii despre programul de guvernare PSD se pot gasi aici: http://www.indraznestesacrezi.ro/

 

Cristina Burciu

Candidat PSD la funcția de deputat în Parlamentul României

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh