20
Sam, Apr
19 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Astăzi a fost inaugurat, în prezența primarului Cristian Matei, cel mai nou corp de clădire a Școlii Profesionale Poiana, o locație care după ce a fost ridicată a rămas nefinalizată, deși se alocau tot timpul sume de bani pentru finalizarea ei. Pe hârtie, pentru că ea a fost terminată cu adevărat doar după ce noul primar, ales în iunie 2016, a dat ordin ca ea să fie finanțată și finalizată.

Școala Profesională Poiana are elevi din cartierul Poiana, dintre aceștia majoritatea fiind de etnie rromă, dintr-una din cele mai sărace zone ale orașului. Primarul Matei Cristian – acuzat de USR și PNL că a câștigat alegerile cu votul rromilor – se dovedește a fi un adevărat binefăcător al acestora, finalizând noul corp de clădire după ce, din poziția de director general al Companiei de Apă Arieș le-a legat strada Margaretelor la rețeaua de apă și canalizare, în încercarea de a îmbunătăți igiena și sănătatea populației de acolo și implicit a elevilor Școlii Profesionale Poiana.

Momentul inaugural a debutat prin înmânarea de către doi micuți elevi a cheii noului corp de clădire, cheie cu care primarul Cristian Matei a deschis noul edificiu. A urmat o slujbă religioasă oficiată de un preot ortodox și unul greco-catolic.

„Am inaugurat corpul Școlii Profesionale Poiana, care stătea în paragină de mai bine de 10 ani! Alături de Consiliul Local am făcut tot posibilul ca această construcție să fie readusă la viață și să arate așa cum o vedem astăzi. Sute de copii beneficiază acum de acest spațiu și învață în condiții foarte bune, clădirea fiind renovată și dotată la standarde moderne. În cadrul acestei investiții au fost realizate branșamentele de apă canal, au fost reparați și zugrăviți pereții atât în interior cât și în exterior, au fost montate geamuri, au fost amenajate băile, s-a montat un sistem de supraveghere cu 16 camere video, s-au obținut toate autorizațiile sanitare și PSI. De asemenea, spațiul a fost complet mobilat și utilat, în așa fel încât copiii noștri să poată să studieze în cele mai bune condiții. Valoarea totală a lucrărilor este de 25.000 de lei, sumă alocată de la bugetul local”, declară primarul Cristian Matei la momentul inaugural.

La rândul său, directorul Școlii Profesionale Poiana, Daniela Pîrlea, și-a manifestat bucuria și mulțumirea de a putea pune la dispoziția elevilor săi noi spații salubre și luminoase, unde aceștia să-și poată desfășura orele de curs. A mulțumit primarului și colegilor din Consiliul local – Daniela Pârlea este și consilier local PSD – pentru sprijin și implicare.

„De ce acum s-a putut și de 10 ani, când a fost primar Ștefănie, nu s-a putut termina această școală?”, se întreabă, retoric, unul din liderii rromilor din acea zonă. Nu s-a vrut, am preciza noi.

Poate nu ar fi rău ca organele de anchetă să verifice cum au fost cheltuite sumele alocate de la Consiliul local Turda pentru acest edificiu. Suntem aproape siguri că ar exista surprize.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh