19
Vi, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În cadrul programului de dotare cu aparatură modernă menită să vină în sprijinul pacienților, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a achiziționat recent un nou set de echipamente. Astfel, prin intermediul unei finanțări asigurate integral din bugetul Consiliului Județean, în cadrul Ambulatoriului Integrat de pe Calea Moților a fost pusă în funcțiune o aparatură extrem de specializată menită să sprijine corpul medical în identificarea, diagnosticarea și recuperarea pacienților cu Sindrom vertiginos.

Mai exact, în slujba pacienților proveniți atât din Cluj cât și din județele limitrofe au fost puse un posturograf Synapsis pentru refluxul vestibulo-spinal și recuperarea pacientului și, respectiv, o cameră V-HIT pentru înregistrarea refluxului vestibulo-ocular. Se impune a fi menționat în acest context faptul că o aparatură similară celei recent puse în funcțiune de Spitalul de Boli Infecțioase mai există în doar trei mari orașe ale țării, respectiv în București, Iași și Brașov.

 „Intenția mea este aceea de a aloca în continuare fonduri pentru dotarea spitalelor cu aparatură de ultimă generație întrucât, pusă la dispoziția personalului medical extrem de calificat pe care îl avem, aceasta vine în sprijinul a numeroși pacienți clujeni și nu numai” a declarat domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

            În ceea ce privește avantajele utilizării acestor echipamente specializate, foarte puțin exploatate în prezent în țara noastră, cele mai importante se referă la faptul că ele permit diagnosticarea extrem de facilă și recuperarea pacienților cu Sindrom vertiginos, cu o economie semnificativă de timp și de fonduri.

Caracterizat în principal de amețeli puternice și pierdere a echilibrului, dar și de stări de greață, încețoșare a vederii și de senzația că totul în jur se mișcă, sindromul vertiginos sau vestibular este cauzat fie de o afecțiune a urechii interne, fie de o afectare a sistemului nervos central, de fiecare dată fiind însă vorba despre sistemul vestibular, cel datorită căruia persoana reușește să își păstreze echilibrul. În funcție de intensitatea manifestărilor și de intervalul de timp la care se repetă, sindromul vertiginos, din cauza căruia bolnavul ajunge uneori să cadă, efectiv, la pământ, poate să afecteze ritmul cotidian normal al pacientului, interacțiunile sale sociale și, în general, capacitatea de a duce o viață normală, cu toate dezavantajele care decurg de aici.

 

Biroul de presă

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh