29
Vi, Mar
19 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Alexandru are 15 ani, este pacient pe secția de oncopediatrie a Institului Oncologic București, iar diagnostocul lui, osteosarcom, i-a răpit în ultima timp cele mai frumoase momente pe care un tânăr la această vârstă le-ar putea trăi înafara spitalului.

 

Alex este primul pacient din România care testează o tehnologie de ultimă oră, roboțelul AV1, oferit de reprezentanții Asociației Little People România. Roboțelul suprimă unul din cele mai devastatoare efecte ale tratamentului de lungă durată împotriva cancerului: IZOLAREA.

 

Prin intermediul roboțelui, Alex a avut ocazia în timp real să vorbească cu tineri supraviețuitori de cancer, să ,,se plimbe” pe străzile orașului Cluj și bineînțeles să fie în mijlocul mulțimii de la binecunoscutul festival Untold. Imediat ce va începe școala Alex va avea ocazia să se afle în clasa alături de colegii lui, mânuind roboțelul din patul de spital.

 

Pacientul are controlul complet asupra roboțelului prin intermediul unei aplicații, acesta poate fi folosit numai în timp real, așadar transmisiunea între dispozitivul din mâinile pacientului și robot nu poate fi înregistrată sau accesată de către o altă persoană externă asigurându-i utilizatorului un mediu sigur de comunicare și control al informației.

 

"Credem în asigurarea accesului egal al oricărui copil care ar putea beneficia realmente de această tehnologie. Prin urmare, obiectivul nostru este de a pune un robot la dispoziția fiecărui departament de oncologie pediatrică, care poate fi întotdeauna împrumutat familiei sau copilului care are cea mai mare nevoie și este cel mai potrivit să beneficieze de acesta. Acest robot nu va înlocui îndrumarea și nevoia de profesori care ajută copiii spitalizați să nu renunțe la școală, dar poate fi un avantaj extraordinar pentru un copil care este studios și are nevoie doar de un ajutor suplimentar pentru a rămâne în contact cu colegii săi și profesorii de acasă ", declară Katie Rizvi, fondator al Asociației Little People.

 

Un simplu SMS la 8844 cu mesajul CANCER ar putea transforma acestă dorință în realitate. 2 euro pe lună pentru copiii care își doresc normalitatea vieții, colegii și școala înapoi. 

 

Cei 16 000 euro donați în 2016 de publicul larg prin intermediul sms-urilor trimise au fost investiți în programele desfășurate de specialiști în 9 spitale din România și 2 în Republica Moldova pentru cei 2000 de pacienți aflați în grija asociației.

 

5 astfel de roboți au fost împrumutați de către dezvoltatorii norvegieni diferitelor ONG-uri din România, timp de două luni, pe perioada verii. Asociația Little People este singura organizație care o testează alocând deja robotul unui pacient unic, pentru a dezvolta o strategie națională care să fie în beneficiul tuturor copiilor care au nevoie de ea.

 

Asociația Little People este recunoscută pentru interesul de a identifica și investii în divece-uri tehnologice de ultimă oră care să vină în beneficiul copiilor pacienți internați în cele 13 secții de oncopediatrie din țară cu care coloborează. Un exemplu recent fiind crearea primei aplicații mobile destinate copiilor bolnavi de cancer din România. http://www.thelittlepeople.ro/ro/2016/02/leul-curajos-prima-aplicatie-mobila-pentru-copiii-bolnavi-de-cancer-din-romania/

 

 

 

 

 

 

Pentru mai multe detalii despre experiența trăită de Alex prin intermediul ochilor roboțelului, de asemenea despre oportunitatea unică a tinerilor supraviețuitori de cancer aflați în grija Little People de întâlni starurile  DJ Hardwell și Martin Garrix care au mixat la UNTOLD puteți lua legătura cu Oana Rusu la 0743 773 843 sau sa ne scrieți la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

 

Asociația Little People România® derulează programe în beneficiul copiilor și adolescenților afectați de cancer, avand cea mai mare rază de acoperire a pacienților în Romania, oferind programe de suport în 9 centre onco-pediatrice din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Tg. Mureș și Craiova. Asociația a dezvoltat un program complex de suport psihosocial, bazat pe diverse forme de terapii: terapie prin artă cu instrumente medicale, terapie prin joacă, terapie prin artă, dramaterapie, etc. oferind suport constant de la prima internare și până la integrarea lor reușită în societate odată cu finalizarea tratamentului. În anul 2006, Asociația Little People a înființat Comunitatea Națională a Tinerilor Români Supraviețuitori de Cancer®, care azi numără peste 400 de membri, din dorința de a oferi o voce puternică tinerilor care au terminat tratamentul oncologic.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh