17
Mie, Apr
12 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Astăzi este momentul ca sutele de lemeviști care i-au fost elevi să-i ureze „La mulți ani!” și ”Multă, multă sănătate!” celui prin „mâna” căruia am trecut: profesorul Ioan Onacă. Fost director în mai multe rânduri și pentru mulți ani, profesorul de fizică Ioan Onacă, al cărui elev mă mândresc că am fost, a marcat evoluția Liceului Mihai Viteazul, a dus mai departe misiunea încredințată de un alt fost mare director al acestei prestigioase școli, Aurel Clamba.

Ioan Onacă este „Cetățean de onoare al municipiului Turda”, și știu puțini oameni care ar merita acest titlu mai mult decât el. Când ia-u fost înmânate însemnele acestui titlu, în urmă cu aproape un an, cu modestia care îl caracterizează, profesorul Onacă a preferat să omagieze, la rândul său, pe foștii săi colegi, vorbind mai mult și elogios despre aceștia și mai puțin despre sine: „Este un moment destul de emoționant pentru mine, după 55 de ani, să primesc această distincție, să primim această distincție, pentru că eu consider că distincția o merită toți colegii mei de echipă, și nu numai ei, ci toți fotbaliștii din Turda, și m-aș gândi, în primul rând la cei care au apărat nu doar culorile orașului, ci culorile țării. Mă gândesc în primul rând la Anca Dan, la Vasile Suciu, Anton Doboș și alții. Dar, în același timp, consider că această distincție este și pentru ceilalți fotbaliști, o parte fiind aici în sală, pentru că după noi au mai fost două generații care au eliminat din Cupa României formații ca Sportul Studențesc și  Steaua, din Divizia A”, a apreciat, cu generozitate, Ioan Onacă.

Da, Ioan Onacă este singurul supraviețuitor care trăiește în țară al echipei care a atins vârful sportului turdean, al fotbalului de aici: câștigarea Cupei României în 1961.

Pentru toate acestea și multe alte realizări ale inimosului profesor, îi prezentăm omagiile și urările noastre la împlinirea vârstei de 81 de ani!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh