20
Sam, Apr
19 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Declarațiile recente ale ambasadorului Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, cu privire la unirea României cu Republica Moldova, îi reunesc pe reprezentanți ai lumii academice de la București și Chișinău pentru o analiză serioasă a mijloacelor prin care s-ar putea înfăptui Reîntregirea. Conferința „Basarabia 1918-2018. Provocări la adresa României privind Unirea” se va desfășura vineri, ora 12:00, la Facultatea de Istorie a Universității din București, în Amfiteatrul Iorga (etajul I).

              În cadrul conferinței, universitarii Marius Diaconescu (București) și Ion Negrei (Institutul de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei) vor susține prelegeri legate de contextul Marii Unirii de la 1918. De asemenea, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012 George Simion le va vorbi studenților despre momentele semnificative ale anului 1918 și oportunitățile pentru 2018.

             La eveniment vor participa și lideri ai societății civile din România și Republica Moldova.

             Conferința este organizată de Asociația Studenților la Istorie „Dacia” – ISHA Bucharest, Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina și alte asociații membre ale Alianței pentru Centenar.

 

 

 

 

 

Platforma Unionistă Acțiunea 2012                                                                                     15 noiembrie 2017

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh