18
Joi, Apr
16 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Sărbătoarea Crăciunului aduce la Turda concertul COLINDE TRANSILVANE susținut de IOAN BOCȘA și ansamblul de muzică tradițională românească ICOANE.

 Ansamblul „ICOANE“ îşi propune restaurarea sonoră a unor producţii muzicale arhaice, preluate fie din culegeri ale unor folclorişti, realizate la începutul secolului XX, fie din materiale culese din zone ale ţării unde încă folclorul se mai practică după ritualuri străvechi.

 

Cel mai important gen muzical abordat de ansamblul” Icoane” este colinda tradiţională. Temele cele mai importante sunt legate de viaţa familială (colinde: de gazdă, profesionale, de june, de fată, de peţit) sau cosmogonice-mito-religioase (cerul şi pământul, sora soarelui, originea vinului, grâului şi mirului). Limbajul poetic are o frumuseţe tulburătoare, stranie, un farmec aparte, îmbinat cu mister.

 

Ansamblul de muzică tradiţională românească "Icoane", prin modalităţile de prelucrare a cântecelor, prin emisia vocală specific folclorică şi prin formula instrumentală tipică muzicii ţărăneşti transilvănene, îşi doreşte atingerea firescului şi adesea a dramatismului ritualurilor folclorice şi reconstituirea unei atmosfere proprii satului românesc de acum câteva sute de ani.

 

Spectacolul va avea loc în data de 22  decembrie, ora 19,00 la Teatrul Aureliu Manea. Data a fost schimbată de organizatori în contextul în care ziua în care a fost programat spectacolul inițial a fost declarată zi de doliu național. Biletele sunt puse în vânzare la Casa de Cultură Turda. Pret bilet întreg 25 lei, redus 12,5 lei.

 

Biroul de presă.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh