19
Vi, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Echipele de intervenție ale ISU Cluj au desfășurat 260 misiuni de intervenție și asigurare a măsurilor specifice la evenimentele publice, pe timpul perioadei libere ce a marcat Sărbătorile de Crăciun.

Astfel, pompierii au intervenit în 29 de situații în domeniul situațiilor de urgență, din care 13 pentru stingerea incendiilor, șase misiuni pentru asistenţă persoane, două salvări de animale, opt alte intervenţii și au efectuat  șapte recunoașteri în raioanele de intervenție.

De asemenea, pompierii au intervenit și în 231 cazuri privind urgenţe medicale după cum urmează: 208 ajutor medical de urgență, 12 intervenții pentru descarcerare urmare a accidentelor rutiere și 11 alte situații de urgență.

***

RECOMANDĂRI

Reamintim că cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate.

În situația în care părăsiți locuința, decuplați aparatele electrice, iar dacă vă cazaţi în structuri de primire turistice, familiarizaţi-vă cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora.

Totodată, recomandăm părinţilor supravegherea permanentă a micuţilor lor, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceştia să utilizeze petarde, artificii sau alte obiecte periculoase.

Atragem atenția organizatorilor de evenimente cu aflux de persoane asupra principalelor aspecte pe care aceștia trebuie să le aibă în vedere, respectiv:

 - respectarea capacității maxime de utilizatori ai spațiului în care se desfășoară evenimentul;

 - asigurarea măsurilor privind evacuarea utilizatorilor în cazul producerii unei situații de urgență;

 - asigurarea funcționării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor din dotarea spațiului respectiv;

 -  instruirea personalului cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor și care asigură intervenția la locul de muncă.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh