25
Joi, Apr
3 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Pensionarii turdeni nu au ajuns la vârsta pe care o au fără a trece prin toate etapele dragostei și fără a o prețui cum se cuvine. În fiecare an, pentru membrii Asociației „Dr. Ioan Rațiu”, Ziua Îndrăgostiților, atât cea anglo-saxonă, sărbătorită de Sf. Valentin, cât și cea neaoș românească, Dragobetele, sunt marcate prin manifestări ce-i adună laolaltă pe tinerii de vârsta a treia.

De această dată, conducerea asociației, al cărei președinte este Emilia Szilagyi, a programat o lansare de carte, un eveniment sensibil, de suflet, pentru că volumul prezentat este o frumoasă poveste de dragoste.

„Contesa” (corespondență 1955-1956), creația colonelului (r) Lazăr Rusu, a văzut lumina tiparului la Editura Ecou Transilvan, iar lansarea de carte a beneficiat de prezența Nadiei Baciu, directorul editurii, dar și a invitaților autorului, Ani și Ioan Vlas, Mariana și Ioan Holhoș. Evenimentul a fost prezentat de Cristina Oprea, referent la Casa de Cultură Turda.

Cartea este o creație dedicată soției autorului, iar vorbitorii i-au impresionat pe participanții la evenimentul cultural, prins sensibilitatea expunerilor și prin emoțiile și sentimentele transmise.

„Am trăit împreunp cu colegii și prietenii noștri, momente pline de emoție lirică și sufletească. Aceste momente ne-au fost dăruite, nouă pensionarilor, de către Editura ECOU TRANSILVAN împreună cu dl. col. Lazăr Rusu și invitații săi”, a punctat Emilia Szilagyi.

„M-a impresionat plăcut, profund, acest eveniment în care oameni de o vârstă respectabilă și-au arătat, în fața noastră, frumusețea interioară a minții și sufletului lor. Prin felul prezentării și cuvintelor alese rostite, toți ați fost superbi. Felicitări!”, a apreciat poeta Ileana Heller.

La final s-au recitat poezii de dragoste și s-au cântat nemuritoare... romanțe, participanții dovedind, dacă mai era cazul, că dragostea nu are vârstă.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh