24
Mie, Apr
10 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În cadrul manifestărilor aniversare ale Centenarului României, Instituţia Prefectului – Judeţul Cluj, împreună cu Primăria comunei Bobâlna şi cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Alexandru Vaida-Voevod” Cluj și al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, va organiza un eveniment comemorativ dedicat lui Alexandru Vaida-Voevod.

Ceremonia va avea loc luni, 19 martie 2018, ora 12.00, în localitatea Bobâlna (vizavi de primărie) şi se va desfăşura după următorul program: prezentarea onorului şi salutul drapelului de luptă; intonarea Imnului Naţional al României; oficierea serviciului religios; alocuţiuni; depuneri de coroane şi jerbe de flori (în conformitate cu art. 16 din Legea nr. 215/11 noiembrie 2016, privind ceremoniile oficiale). Ilustră personalitate a României interbelice, Alexandru Vaida-Voevod a avut o contribuţie deosebit de importantă la înfăptuirea Unirii Transilvaniei cu România.

Declaraţia de independenţă a Transilvaniei, adoptată în şedinţa de la Oradea, a fost citită în Parlamentul de la Budapesta de către Alexandru Vaida-Voevod în luna octombrie 1918. Tot Vaida-Voevod a fost unul dintre cei patru delegaţi ardeleni – alături de Vasile Goldiş, respectiv episcopii Iuliu Hossu şi Miron Cristea – care i-au înmânat regelui Ferdinand I Rezoluţia Marii Uniri pentru a fi ratificată.

 De asemenea, Alexandru Vaida-Voevod a fost cel dintâi premier al României Mari. Persoană de contact: Director cancelarie Cătălin Croitoru, 0740.920.990, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Biroul de presă 14.03.2018

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh