28
Joi, Mar
22 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cei de la Asociația Pro Infrastructură monitorizează, așa cum ne-au obișnuit, toate marile proiecte de dezvoltare a rețelelor rutiere din România, iar tronsonul de autostradă Câmpi Turzii – Târgu Mureș nu face excepție. „Avem o nouă filmare din avion de pe cele patru loturi ale Autostrăzii Transilvania (A3) între Câmpia Turzii și Târgu Mureș, în total 47,3 km. Față de începutul lunii iunie, șantierele au avansat într-un ritm acceptabil”, anunță cei de la asociație pe pagina lor de Facebook, unde, în continuare, dau detalii despre stadiul lucrărilor: „Straco (pe secțiunea Câmpia Turzii-Chețani) a început forajele la podul peste Râul Arieș și a progresat timid la celelalte structuri mai avansate (viaductul de la Hădăreni și nodul rutier de la Chețani), dar și la terasamentele dinspre est. Însă mobilizarea celor de la Straco poate fi mult mai bună. Vestea proastă este că execuția pe acest lot ar putea fi oprită în curând din cauza refuzului CNAIR de a plăti o serie de lucrări realizate deja de constructor.

Pe sectorul următor dintre Chețani și Iernut, asocierea Astaldi-Max Boegl a progresat semnificativ la structurile mari peste Râul Mureș, aducând în zonă și grinzile necesare. Terasamentele se apropie de final pe cea mai mare parte a șantierului, fiind deja așternut primul strat de asfalt pe porțiuni întinse. Singurele probleme care ar putea întârzia inaugurarea tronsonului dincolo de T3 2019 sunt reprezentate de o serie de stâlpi de curent care trebuie relocați.

Următoarele două loturi (Geiger și Strabag) sunt într-un stadiu foarte înaintat, existând toate premisele ca lucrările să fie gata până la sfârșitul lui 2018. Din păcate, cele două secțiuni nu vor putea fi deschise traficului până la execuția completă a segmentului Iernut-Chețani care conține nodul rutier de la Iernut. O recepție parțială doar a acestui nod, înainte de finalizarea 100% a contractului, pare acum o utopie, luând în considerare atitudinea oficialilor CNAIR din ultimul an”, arată cei de la Pro Infrastructură..

Vizionați filmarea aeriană aici: 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh