28
Joi, Mar
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Un echipaj al Unității Speciale de Aviație Cluj – Napoca, cu elicopterul din dotare, a participat în perioada 18-19.09.2018, în localitatea Truşeşti, jud. Botoşani, la un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenție la cutremure puternice.
Exerciţiul s-a desfăşurat la solicitarea Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani, la Liceul „Demostene Botez” din comuna Trușești.
Potrivit scenariului, în urma unui cutremur de pământ de mare magnitudine, s-au produs mai multe situații de urgență pe raza comunei Trușești, cum ar fi: prăbușirea unor elemente de construcție, incendii, avarii la instalațiile de alimentare cu apă și energie electrică, accidente rutiere. Perimetrul liceului din localitate a fost cea mai afectată zonă.
Au fost simulate acțiuni de căutare-salvare a unor persoane surprinse sub dărâmături, stingerea unui incendiu izbucnit în internatul liceului, descarcerarea unor persoane rămase captive în două autoturisme implicate într-un accident rutier, stingerea unui incendiu de pădure, precum și asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată.
Persoanele care s-au refugiat pe acoperișul liceului au fost salvate cu ajutorul elicopterul Unității Speciale de Aviație Cluj–Napoca, care a venit în sprijin.
De asemenea, aeronava a mai participat la misiunea de stingere a incendiului de pădure din zona afectată, cu ajutorul dispozitivului Bambi – Bucket.
La acest exerciţiu de intervenţie au mai participat forţe şi mijloace ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Suceava și Iași, Inspctoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Inspectoratulului de Jandarmi Judeţean Botoşani, U.M. 01251 Botoșani, U.M. 01189 Botoșani, Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Spitalului Județean „Mavromati” Botoșani – Unitatea de Primiri Urgențe, Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, Inspectoratului Județean în Construcții Botoșani, Direcției Silvice Botoșani, Filialei Crucea Roșie Botoșani, S.C. DELGAZ Grid S.A, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Trușești, sub coordonarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
Exerciţiul a urmărit testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc. Totodată, în cadrul simulărilor s-a verificat modul de punere în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie Judeţean.


Relaţii Publice
Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh