19
Vi, Apr
19 New Articles

Categorii Articole

Grid List

CAA - Protejați contoarele împotriva înghețului!

Visit Turda

Înscrieri la baschet!

Dave-Wedding Studio

Alin Pop Photography

Înscrieri la BOX

box turda bordi

Video CAA

ȘI ALTELE

Grid List

Anchetă
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Conducerea inspectoratului Școlar Județean dă vina pe Primăria Turda pentru situația de la Școala Gimnazială „Teodor Murășanu”, despre care am relatat în urmă cu câteva zile. Este vorba de căderi de tencuială de pe clădirea școlii din str. Dr. I. Rațiu, semnalată de părinții copiilor dar și de conducerea școlii, care a lipit pe ferestrele de la parterul imobilului anunțul: „Atenție cade tencuiala”.

Sesizat de Octavian Todiraș, un părinte de la școala cu pricina care merită felicitat pentru luarea de atitudine în acest caz, inspectorul școlar general, Valentin Claudiu Cuibus, i-a trimis acestuia o adresă, ca răspuns. Omul a făcut-o publică și ne-a acordat permisiunea să folosim documentul în cadrul acestui demers jurnalistic. Un demers care pare să aibă efect odată ce, în urma efortului conjugat al părinților și al nostru, ca jurnaliști, Consiliul local Turda va aloca astăzi suma de 172.000 lei pentru reparații la clădirea Școlii „Teodor Murășanu”.

Dar ce scrie inspectorul Cuibus acolo? Documentul îl prezentăm alăturat, facsimil. „Inspectoratul Școlar Județean Cluj a analizat situația clădirii la care faceți referire și vă informează că responsabilitatea privind întreținerea și repararea clădirilor unităților de învățământ este, conform legii, a autorităților publice locale”, se arată în adresă. Adică exact ce susțineam și noi în articolul precedent: vina aparține celor din primărie și Consiliului local.

Adresa continuă cu următoarele afirmații: „Pentru aceasta, dna director Vicenția Vomir a adresat Primăriei Municipiului Turda nu mai puțin de 14 adrese, din 2012 începând, prin care solicită, în calitate de director al unității de învățământ, reparații urgente, invocând pericolul. Ultima solicitare a fost trimisă în data de 11 mai 2016, pe fondul noilor sesizări din partea părinților”, arată Valentin Cuibus. Deci primăria cunoștea situația de acolo, necesitatea reparațiilor fiind considerate de conducerea școlii drept urgentă încă din anul 2012. Dar de atunci nu s-au găsit bani pentru acest obiectiv, în schimb s-au băgat zeci de miliarde de lei vechi  în panseluțe și, mai nou, s-au găsit miliarde de lei vechi pentru învelirea Casei de Cultură, în scopuri evident electorale, o clădire a cărei structură de rezistență a fost afectată și la care se lucrează, atenție!, în baza unei autorizații de construcție emisă în anul 1986.

În finalul răspunsului trimis de inspectorul școlar general Valentin Cuibus lui Octavian Todiraș acesta îl asigură că „Inspectoratul Școlar Județean Cluj va monitoriza această situație”.

Ei bine, consilierul local PNL Cristian Felezeu ne-a informat referitor la acest caz că în cadrul ședinței de comisie de finanțe a forului deliberativ local s-a aprobat alocarea sumei de 172.000 lei pentru reparații la școala respectivă, care urmează să fie aprobată în plenul ședinței de vineri, 20 mai, de la ora 10.

Așadar iată o nouă reușită a parteneriatului presă-societate civilă în lupta cu autoritățile ignorante față de necesitățile contribuabililor, autorități autoritare care dezvoltă proiecte costisitoare și păguboase pentru bugetul local cum se dovedește, la această dată Centrul Spa și Hotelul Potaissa, în care s-au băgat milioane de euro.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh