28
Joi, Mar
20 New Articles

Categorii Articole

Grid List

CAA - Protejați contoarele împotriva înghețului!

Visit Turda

Înscrieri la baschet!

Dave-Wedding Studio

Alin Pop Photography

Înscrieri la BOX

box turda bordi

Video CAA

ȘI ALTELE

Grid List

Turdaleaks
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageInvestitorii arabi anunțați în urmă cu câțiva ani de autoritățile locale care anunțau proiectarea unui complex turistic de cinci stele la Salina Durgău Turda întârzie să-și facă apariția. Până atunci, alți arabi ne calcă pragul, de această dată pe domeniile virtuale. Probabil nababii vor să se asigure că, dacă vin cu banii la Turda, o pot face într-un domeniu electronic sigur.

Lăsând gluma la o parte, după ce în ultimele săptămâni site-ul de internet al Primăriei municipiului Turda a fost ”spart”, cum spun hacker-ii, de mai multe ori, iată că și blogul primarului turdean Tudor Ștefănie a fost atacat. Dacă administratorii site-ului municipalității turdene au găsit ca soluție a atacurilor cibernetice mutarea găzduirii domeniului la o firma mai serioasă, probabil că aceea va fi și unica pentru rezolvarea blogului edilului șef turdean.

Adresa blogului, www.tudorstefanie.ro a fost preluată de un hacker, probabil de origine arabă, care și spune Tsaheel și care lasă pe blogul primarului o adresă de e-mail unde poate fi contactat, cel mai probabil pentru a se încerca răscumpărarea Thumbnail imagedomeniului. Când accesezi adresa de mai sus, auzi o muzică arăbească și te întâmpină imaginea pe care o prezentăm în foto, cel mai probabil un logo al hacker-ului arab.

Din păcate tot mai mulți astfel de infractori ai cyberspațiului își fac apariția demolând site-uri mai mici sau mai mari, care nu beneficiază de o apărare solidă împotriva fraudelor de acest fel. Este de urmărit cum vor gestiona și această situație cei care administrează blogul primarului Tudor Ștefănie, un blog pe care politicianul turdean l-a folosit mai ales în perioada premergătoare campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012, de atunci postările pe domeniul virtual devenind sporadice.

Noi, cei care relatăm de atacul asupra site-ului primarului, ne expunem, de asemenea, unui posibil atac din partea lui Tsaheel, care, cu siguranță va căuta prin intermediul motoarelor de căutare, efectul atacului său care, suntem siguri, nu este unul singular. Doar așa vom afla dacă site-urile noastre sunt, la rândul lor, bine protejate.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh