19
Vi, Apr
20 New Articles

Categorii Articole

Grid List

CAA - Protejați contoarele împotriva înghețului!

Visit Turda

Înscrieri la baschet!

Dave-Wedding Studio

Alin Pop Photography

Înscrieri la BOX

box turda bordi

Video CAA

ȘI ALTELE

Grid List

Turdaleaks
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Iar după cum știm, "peștele de la cap se-mpute". Comportamentul conducerii acestei asociații de fotbal este unul, așa cumThumbnail image semnalam și cu alte ocazii, cel puțin nepotrivit față de grupele de copii aflate în subordinea AFC Arieșul 1907. Aflată la mare ananghie financiară după ce Consiliul local Turda nu le-a alocat nici un ban în acest an calendaristic, această asociație nu și-a plătit fotbaliștii de la echipa mare de luni de zile, ducându-și de nas fotbaliștii și staff-ul că vor veni zile mai bune, că este chestiune de zile până când vor "veni banii". Însă banii sunt

una și minimul sprijin din partea acestei conduceri este altceva, iar tocmai acolo se pare că a ajuns cuțitul la os pentru că unul dintre antrenorii de la copii, Atilla Kolozsi, trage un semnal de alarmă pe pagina sa de facebook.

Fiind unul dintre cei mai apreciația antrenori de copii de la AFC Arieșul, Atilla Koloszi se ocupă de grupa cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani, adică peste douăzeci de copii pe care acest inimos tehnician i-a chemat la club cu următorul mesaj: "La CLUBUL nostru copiii învață să joace fotbal, dar nu numai atât. Fac mișcare, se dezvoltă armonios, se împrietenesc, învață ce înseamnă competiția, colaborarea în cadrul echipei, respectarea regulilor, își antrenează ambiția și-și pun la încercare voința". Iar părinților, Kolozsi le-a transmis, scurt: " Între fotbalul pe maidan și cel de la CLUB e o diferență: ajută-l să o înțeleagă înscriindu-l la CLUBUL de FOTBAL AFC ARIEȘUL 1907 Turda".
În perioada 15-17 mai, antrenorul Atilla Kolozsi a participat cu grupa sa de micuți fotbaliști la a șasea ediție a Turneului internațional de fotbal "Liviu Antal" & "„Best Cluj", organizat de Școala de fotbal "Liviu Antal" din Cluj. Au fost, după spusele participanților, trei zile de meciuri grele, la turneu participând peste 1000 de copii, dacă socotim toate categoriile de vârstă participante, iar vremea a mai pus și ea "sare pe rană". Cu toate acestea, copiii de la AFC Arieșul 1907 s-au comportat onorabil, turneul de la Cluj adăugându-li-se la puțina experiență fotbalistică. S-au întors obosiți dar fericiți pentru medalia și rucsacul cu care organizatorii iau răsplătit. Până aici, toate în regulă, dar se pare că nu conducerea Clubului FC Arieșul 1907 se face "vinovată" de bucuria copiilor ci câteva persoane particulare, părinți ai unor copii cu drag de fotbal. "Premierea a fost făcuta de către jucătorii echipei din Liga Națională de fotbal CFR Cluj. Mulțumim părinților, domn. Oltean Cornel, domn. Radu Zoltan dar mai ales copiilor", mai spune antrenorul Kolozsi pe facebook.
Și a mai spus ceva, atât el cât și câțiva părinți care au comentat. Însă la câtva timp după postare aceasta a fost ștearsă pentru că, deh, trăim în România, ba mai rău, în Turda, cel mai nedemocratic oraș din această țară, poate de aceea a trebuit să se nască Ion Rațiu pe aceste meleaguri. Pentru că tocmai acea postare ne-a făcut pe noi să dedicăm acest material unei probleme mai vechi, noi o să mergem înainte, după cum ne știu cititorii, cu adevărul pe post de steag. Dacă angajații Clubului FC Arieșul 1907 ezită, o să spunem noi că sprijinul acordat celor mici este infim. O persoană din conducerea clubului care oricum nu a contribuit cu nimic la participarea copiilor la turneu, a întors capul când a trecut cu mașina pe lângă aceștia. Lucru total anormal dar care spune totul despre ce se întâmplă la FC Arieșul 1907 Turda. Ca urmare a lipsei banilor cu care se confruntă acest club, toată lumea de acolo are de suferit, fotbaliștii de la echipa mare nu sunt plătiți de luni de zile, activitatea s-a desfășurat pe baza unor sume împrumutate de la unii și de la alții, pe care nu se știe dacă le vor putea returna cei de la Club. Singura șansă de finanțare a activității de acolo este prin alocarea unor sume de bani de către comisia pentru aplicarea legii 350, iar acea lege nu permite alocarea retroactivă a acestor bani de la bugetul local. Dacă acei bani sunt folosiți pentru returnarea sumelor împrumutate, se încalcă legea. La acest club, activitatea s-a desfășurat de mulți ani într-o nebuloasă totală și "de azi pe mâine", dar o lege nu a fost niciodată încălcată de niciunul dintre cei de acolo, aceasta fiind Omerta, "legea tăcerii".
Nu înțeleg de ce părinții aceia nu vin să explice ce se întâmplă, de ce nu scot adevărul la iveală. Ei nu sunt datori cu nimic acestui Club de unde mulți au preferat să-și ducă copiii la alte echipe. Până când?
O să vorbim noi mai pe larg despre ce se întâmplă acolo, poate așa, încet, încet, lucrurile vor intra într-o normalitate care să fie spre binele copiilor.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh