29
Vi, Mar
17 New Articles

Categorii Articole

Grid List

CAA - Protejați contoarele împotriva înghețului!

Visit Turda

Înscrieri la baschet!

Dave-Wedding Studio

Alin Pop Photography

Înscrieri la BOX

box turda bordi

Video CAA

ȘI ALTELE

Grid List

Turdaleaks
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 stadion1Fotbalul turdean a trecut, și încă mai trece, prin perioade grele, chiar de degringoladă. Am evitat să discut acest subiect, puținele lucruri demne de pomenit vizavi de fotbalul turdean este faptul că acolo se bagă, de ani de zile, banii turdenilor, fără rezultate semnificative din punctul de vedere al opiniei publice, și respectiv distrugerea continuă a bazei sportive.

Nu mai departe de săptămâna trecută, fostul viceprimar Mircea Irimie susținea în cadrul unei conferințe de presă că ”avem o bază sportivă de excepție”. Afirmația ar fi fost adevărată dacă s-ar fi folosit un timp trecut, nu prezentul. O vizită pe care am efectuat-o în cadrul bazei, m-a edificat, în urmă cu câteva săptămâni asupra stării bazei sportive. Vestiare și băi pline de igrasie, faianță căzută, pereți scorojiți, instalații sanitare defecte este o enumerare succintă, din memorie, a realității de la Stadionul municipal Turda. Totul acolo este vechi și distrus.

stadion2

Într-un cuvânt, întreaga bază sportivă necesită intervenții din partea constructorilor și instalatorilor, dacă nu se dorește ca sportul turdean să aibă o bază în continuă degradare, iar echipele oaspete să fie șocate de ”dotările” de aici. Peste tot se văd semnele indolenței și delăsării.

stadion3Un lucru este clar, zecile de miliarde de lei alocați de la bugetul local în ultimii 10 ani s-au dus pe salariile sportivilor și oficialilor, dar pentru întreținerea bazei… niciun leuț. Este drept că legislația nu permite alocarea banului public decât cu destinația clară de plată a salariilor și pentru cheltuieli administrative, însă tot atât de adevărat este faptul că toți cei care au preluat conducerea clubului de fotbal susținut din banii comunității au promis că vor găsi sponsori care să suplimenteze banii ”băgați” de la bugetul local. Cu acei bani, rămași la nivel de proiect, ar fi putut fi renovată și îngrijită infrastructura din jurul gazonului și terenurilor de antrenament. Faptul că nu s-a întâmplat deloc  așa se poate vedea din imaginile alăturate.

stadion4Dacă am făcut vreo afirmație greșită, cred că le va fi foarte ușor celor care au condus activitatea asociațiilor sportive care s-au perindat în ultimii ani pe la ”casieria” primăriei să ne facă dovada cu acte că au îngrijit și renovat vreun loc din baza sportivă, precizându-ne și ce loc pentru a putea vedea în ce stare se prezintă.

stadion5În ultimele săptămâni, cei de la FC SESO Câmpia Turzii au efectuat anumite lucrări de întreținere și reparații care să pregătească baza sportivă pe care ei o folosesc pentru desfășurarea unei activități sportive decente. Cu ce bani au efectuat reparațiile suntem siguri că se vor lăuda public în cadrul ședinței de Consiliu local unde trebuie să prezinte raportul de activitate după două luni de când primesc bani publici din bugetul local al municipiului Turda.stadion6stadion7stadion8stadion9stadion10

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh